Wi-Fi ve Bluetooth desteği eklenen Raspberry Pi 3 satışa sunuldu

Wi-Fi ve Bluetooth desteği eklenen Raspberry Pi 3 satışa sunuldu

Bundan dört yıl önce 29 Şubat'ta tanıtılan ilk Raspberry Pi, yeni yaşını yeni bir modelle kutluyor. Raspberry Pi 3'ü 35 dolardan bugün piyasaya sunan Raspberry Pi Foundation, aynı fiyata iki kat hız, Wi-Fi ve Bluetooth desteği gibi gelişmiş özellikler sunuyor.

Raspberry Pi'ın ilk dört çekirdekli 64 bit işlemciye sahip bilgisayarı olma özelliğindeki Raspberry Pi 3, 1GB RAM ve 400 MHz VideoCore IV grafik işlemciye sahip. Pi 3'ün 64-bit 1.2 GHz ARM Cortex A53 çipi, 32 bitlik Raspberry Pi 2'nin performansını ikiye katlamasını sağlıyor. En önemli yenilikse Bluetooth 4.0 ve 802.11n Wi-Fi eklenerek bilgisayarın uzunca süredir beklenen iki desteğe kavuşmuş olması.

Raspberry Pi 3'ün tüm teknik özellikleri şöyle:

Broadcom BCM2837 64bit ARMv7 dört çekirdek işlemci 1.2GHz 1GB RAM Dahili WiFi - BCM43143 Bluetooth 4.1 (Bluetooth Low Energy - BLE) 40 Adet GPIO 4 Adet USB 2 4 uçlu Stereo çıkışı ve Composite video çıkışı Full HDMI Raspberry Pi Kamera bağlanstını için CSI kamera portu Raspberry Pi 7" dokunmatik ekran için DSI ekran portu Micro SD soketi Güncellenmiş güç katı (2,5A'e kadar destekliyor.) Güç ve aksiyon LED'i

Raspberry Pi 3'ün tanıtımında güncel satış rakamlarını da paylaşan Raspberry Pi Foundation, bugüne kadar 8 milyon adet DIY bilgisayar sattıklarını belirtiyor. Bunların üç milyonunu Raspberry Pi 2 modeli oluşturuyor. Raspberry Pi 3 satın almak için Türkiye'deki yetkili dağıtımcısı SAMM üzerinden sipariş verebilirsiniz. Cihazın Türkiye'de KDV dahil satış fiyatı yaklaşık 150 TL.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.