Souq.com, Tiger Global ve Naspers liderliğinde 275 milyon dolar yatırım aldı

Souq.com, Tiger Global ve Naspers liderliğinde 275 milyon dolar yatırım aldı

Ortadoğu pazarında e-ticaretin 1 numarası olma yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Bu kez Dubai merkezli Souq.com, 1 milyar AED (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi) yani yaklaşık 275 milyon dolar yatırım aldı ve değerlemesini 1 milyar dolara yükseltti.

Souq.com'un mevcut yatırımcıları Tiger Global ile kısa süre önce Hindistan’ın en büyük online turizm şirketi Ibibo Group'a 250 milyon dolar yapan Naspers yatırım turuna öncülük ederken; Standard Chartered, IFC (World Bank Group üyesi), ve Baillie Gifford gibi yeni isimler de yeni yatırımcılar arasına katılmış.

2005 yılında kurulan Souq, toplam yatırımını 425 milyon dolara çıkaran bu yatırımın bölgede şimdiye kadar gerçekleşen en büyük e-ticaret yatırımı olduğunu ifade ediyor. Amazon gibi hem kendi ürünlerini satan, hem de pazar yeri modelini uygulayan Souq, söz konusu yatırımla hem operasyonel hem de teknoloji tarafında büyümesini hızlandırmak istiyor.

Ortadoğu e-ticaret pazar hacmi 2016'da 20 milyar dolar olacak

CEO Ronaldo Mouchawar'a göre Souq bölgenin en büyük e-ticaret platformu ve Ortadoğu'da e-ticaret pazar hacmi bu yıl 20 milyon doları bulacak. Souq'un hedefi de elbette bu pazardan en büyük payı alabilmek.

Hali hazırda Souq'da 31 kategori altında 1 milyon ürün satışa sunuluyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan için yerel sitelere sahip olan Souq, aylık 45 milyon ziyaretçi çekiyor.

Ortadoğu ve Afrika pazarındaki e-ticaret ve pazar yeri hacminin Amazon, Flipkart, Snapdeal ve Namshi gibi devlet arasında nasıl paylaşılacağı gerçekten önem arzediyor. Pazar yeri modelini de uygulamaya koymasıyla Türkiye'nin Amazon'u diyebileceğimiz HepsiBurada.com'un 2016'da nasıl bir satış hacmine ulaşacağı merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.