iPhone'un ana üreticisi Foxconn, Sharp'ı 6.2 milyar dolara satın alıyor [Güncellendi]

iPhone'un ana üreticisi Foxconn, Sharp'ı 6.2 milyar dolara satın alıyor [Güncellendi]

Bir dönemin gözde tüketici elektroniği şirketlerinden Sharp, bu şirketlerin birçoğu gibi son yıllarda düşüşte. İflas aşamasına gelen Japonya merkezli şirketin kurtuluşu ise Foxconn oldu. Apple'ın ana üreticisi olarak tanınan Tayvanlı şirket, Sharp'ı 6.2 milyar dolarlık bir anlaşmayla devraldı.

Nikkei'in haberine göre anlaşmayla ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Ancak Sharp'ın Foxconn altında yeniden yapılanması bekleniyor. 50 bin çalışanıyla küresel bir şirket olan Sharp, aynı zamanda Ar-Ge alanında da deneyimli. İki şirketin güçlerini birleştirmesi, küresel arenada daha iddialı hale gelmelerini sağlayabilir.

TV ekranlarıyla tanınan Sharp'ın likit görüntü teknolojisinin lider şirketlerinden biri. Üretimde kullandığı parçaları bugün LG, Samsung gibi şirketlerden tedarik eden Foxconn için anlaşmanın bu yönü oldukça ilginç olacak gibi görünüyor.

Güncelleme: Foxconn satın almayla ilgili bugün WSJ'ye yaptığı açıklamada anlaşmayı Sharp'ın borçları nedeniyle ertelediğini duyurdu. Pürüzün kısa sürede giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.