Zynga San Francisco'daki merkez ofisini satışa çıkardı

Zynga San Francisco'daki merkez ofisini satışa çıkardı

Sosyal oyunların ve Facebook'un hızlı yükseldiği dönemde geliştirdiği oyunlarla çok büyük büyüme rakamlarına ulaşan Zynga borsaya açıldıktan sonra küçülme dönemine girdi. Maliyetleri kısma operasyonlarını südüren şirket son olarak San Francisco'daki merkez ofisini satışa çıkardığını duyurdu.

Dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacağı konferans öncesinde San Francisco'daki merkez ofisini satışa çıkaracağını resmen duyuran şirket mevcut olarak kullandığı binayı 2012 yılında 228 milyon dolar bedelle satın almıştı. Bu bina aynı zamanda yine video oyunları sektöründe dünyaca ünlü olan Sega ve mobil dünyada bir zamanlar fırtına estiren Nokia tarafından ABD'deki merkez ofis olarak kullanılmıştı. Zynga'nın satın aldığı dönemde metrekaresi 340 dolar olan binanın bulunduğu bölgede şu anda metrekare fiyatlarının 800 dolara kadar çıktığını belirtelim. Yani şirket bu satış işleminden güzel bir kâr elde edebilir.

Hızlı büyümesiyle birlikte çalışan sayısı da bir dönem 3500'ün üstüne çıkan şirket son dönemde yaptığı işten çıkarmalarla bu sayıyı 2300 dolaylarına indirmişti. Şirketin eskisi kadar büyük bir ekibe sahip olmaması da şu an içinde bulunduğu binanın büyüklüğünü şirket için gereksiz kılıyor. Şirket uzun dönemli bir kontrat ile yeni bir genel merkez arayışına girdiğini de açıklamasında ayrıca belirtmiş.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.