Sony, yeni eğitim platformunun temelinde Blockchain'i kullanacak

Sony, yeni eğitim platformunun temelinde Blockchain'i kullanacak

Bitcoin'in temelini oluşturan blockchain protokolü farklı projelere ilham vermeye devam ediyor. Japon teknoloji devi Sony, blockchain temelli bir eğitim mimarisi modelleyeceğini açıkladı.

Blockchain'in şimdiye kadar önemli bir ilerleme kaydettiği malum. Sony de bu durumun farkında ve blockchain'in sadece finans ve sanal para birimleri için kullanılmaması gerektiğini düşünüyor. Sony Küresel Eğitim Birimi'nin üstlendiği projenin, akademik yeterlilik ve ilerleme kayıtlarının paylaşıldığı eşsiz bir paylaşım platformu olması hedefleniyor.

Sony, şimdiye kadar 80 ülkeden 150 binden fazla katılımcıyı kendine çeken Global Math Challenge vb. yarışmalarda bu platformun kullanılacağını dile getiriyor. Katılımcı kayıtlarının paylaşılabileceği platformda gerekli değerlendirme işlemlerinin de yapılabileceği belirtiyor.

Kullanıcıların blokchain temelli mimari üzerinden güvenli ve şeffaf bir şekilde veri değişimi yapabileceğini söyleyen Japon şirket, bu sistemin sadece eğitim ile sınırlı olmayacağını da söylüyor. Sağlık ve enerji gibi sektörlere mesaj gönderiyor.

Söz konusu teknolojinin adı henüz konulmuş değil. Pazara sunulması içinse 2017 yılını beklememiz gerekecek. 2017'ye kadar blokchain'in benzer projelere ilham verip vermeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.