Google arama sonuçlarının sağındaki reklamları tamamen kaldırıyor

Google arama sonuçlarının sağındaki reklamları tamamen kaldırıyor

Google AdWords ile ilgili önemli bir değişikliği devreye alıyor. Bugüne kadar arama sonuçları sayfasının sağ kenarında görülen reklamları tamamen kaldıracağını farklı yayınlara doğrulayan Google, değişikliği dünya çapında uygulayacak.

Masaüstünden yapılan Google aramalarını kapsayacağı belirtilen yenilik, bugün arama sonuç sayfasın alt, sağ ve üst bölümünde görünen reklamları etkiliyor. Değişiklikle birlikte sağ kenardaki reklamlar tamamen ortada kalkıyor ve alt bölüme üç reklam ekleniyor. Bununla birlikte Google doğrudan ürüne yönelik ticari aramalar için sayfanın tepesindeki reklam sayısını dörde çıkarıyor.

Google arama sonuçları sayfasının sağ kenarı içinse bir istisna tanımlamış. Ürün listeleme reklamları (PLA) ve Knowledge Panel'deki reklamları. Yani bu formata ait reklamlar hala sağ tarafta görünmeye devam edebilir.

Google, mobil arama sonuçları sayfasının yalnızca tepe bölümünü reklam alanı olarak kullanıyor. Benzer bir değişikliğin masaüstüne uyarlanması mobilden yapılan aramaların ağırlık kazanmasıyla yakından ilgili.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.