Samsung, hayatlarımızı eşyalarla senkronize edecek çözümlerini tanıttı

Samsung, hayatlarımızı eşyalarla senkronize edecek çözümlerini tanıttı

Galaxy View Samsung Galaxy View, 18,4 inçlik dev bir tablet.

Güney Koreli elektronik devi Samsung, Lizbon'da düzenlediği Samsung Forum etkinliğiyle, ev hayatını kolaylaştıran yeni ürün ve çözümlerini farklı ülkelerden gazetecilere ilk defa anlattı. Webrazzi olarak izlediğimiz Samsung Forum'da en sevdiğim teknoloji, Add Wash oldu. Samsung için küçük ama insanlık için büyük bir yenilik olarak gördüğüm Add Wash sayesinde çamaşır makinesi çalıştıktan sonra çamaşır eklemek kolaylaşıyor. 

Portekiz'in başkenti ve en büyük şehri Lizbon'da düzenlenen Samsung MENA Forum'da tanıtılan ürün ve çözümler, çok yakın gelecekte hayatımızın nasıl bir noktaya ulaşacağını gözler önüne serdi. Akıllı cihazlar, akıllı evler, nesnelerin interneti gibi kavramların soyuttan somut hale dönüşümü gerçekten heyecan verci. Samsung'un önceki ay Las Vegas'ta düzenlenen CES'te tanıttığı bazı ürünlerin yanı sıra, yeni duyurduğu ürün ve teknolojilere de şahit olduk. izi detaya boğmadan özet bilgilerini aşağıda göreceğiniz dünyanın ilk çerçevesiz kavisli tasarımına sahip SUHD TV, 4 Kapılı Flex buzdolabı, Add Wash çamaşır makineleri, klavye delikanlıları için Windows 10'lu Galaxy TabPro S tablet, hükümet konağı gibi seyir tableti Galaxy View ve başınıza takınca sizi bambaşka diyarlara götüren artırılmış gerçeklik gözlüğü Gear S2 bunlardan bazıları.

Tüketiciye güven, rakibe korku Güneşli bir Lizbon gününde, okyanusun yanıbaşında düzenlenen Samsung MENA Forum'un açılış konuşmasını yapan Samsung Orta Doğu ve Kuzey Avrupa CEO'su Choong Ro Lee, cihazları daha akıllı ve birlikte çalışabilir hale getirmek, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çözümler sunmak adına 5 yıl önce bazı hedefler belirlediklerini, bugün baktıklarında bu hedeflerin ötesine geçtiklerini söyleyerek sözlerine başladı. Şimdi önlerine 10 yıllık yeni hedefler koyduklarını söyleyen Choong Ro Lee, "Hayatımızdaki tüm eşyalar akıllı, birbirliyle konuşabilir ve uzaktan yönetilebilir hale gelecek ve Samsung olarak biz, geniş ürün portföyümüzle bu alanda büyük işler başarabileceğimize inanıyoruz" sözüyle tüketiciye güven, rakibe korku saldı.

Evden çıkmak istemeyeceksiniz Samsung'un büyük bir özenle tanıttığı "Quantum dot", ekran teknolojisinin geleceği olarak gösteriliyor. Gerçek yaşamdakine daha yakın ve daha parlak görüntüler ortaya çıkarmak gibi bir hedefle yola çıkmışlar. Quantum dot'lu yeni televizyonlar, 1 milyona kadar en saf rengi ortaya koyuyor. En parlak ve şaşırtıcı görüntüleri ustalıkla sunabilen 2016 model televizyonlar kaliteli görüntünün yanı sıra izlene konforuna da oynuyor. İnsanlar sadece karanlık yerlerde değil, ışıklı aydınlık ortamlarda TV izliyor. Yeni nesil televizyonlarda kaliteden ödün vermeden yansıtmasız yüksek kalitede görüntü elde ediliyor. Geçen sene lansmanı yapılan Tizen serisi televizyonlardan 20 milyondan fazla satan Samsung, 2016 hedeflerini büyütmüş durumda. Birden fazla uzaktan kumanda arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldıran yeni Samsung Smart TV, televizyona bağlı video modemi, oyun konsolu, OTT kutusu veya ev sinema sistemini otomatik olarak tanıyor. Bu da kullanıcılara, herhangi bir kurulum gerekmeden “Smart Control” uzaktan kumandası ile harici cihazların tamamını kontrol etme olanağı sağlıyor. Televizyonun yanında ikinci ekran olarak tablet ve telefonu etkin kullanmayı mümkün kılan Android, iOS ve Windows uygulamaları da tanıtıldı.

ezgif.com-resize

"Eyvah! Makineye çorabı atmayı unuttum!" derdine son Yeni önden yüklemeli çamaşır makinesi Samsung Add Wash, tüketicilere çamaşır makinesinin ana kapağının üst kısmında bulunan ek kapağı kullanarak yıkama sırasında giysi ve hatta fazladan deterjan ekleme olanağı sunuyor. Unuttuğunuz herhangi bir çamaşırı, kapağındaki küçük giriş sayesinde sonradan eklemek mümkün. Süper hız özelliğiyle 1 saatten kısa sürede, performanstan ödün vermeden çamaşır yıkamak da yeni makinelerle mümkün hale geliyor. Bu makinelerde bulunan WiFi özelliği sayesinde, uygulamanızla uzaktan makineyi çalıştırmaya başlayabilir, eve vardığınızda çamaşırlarınızı yıkanmış görebilirsiniz. Keşke çıkarıp katlama işini da yapsa :/

Evlere şenlik akıllı buzdolapları Şehir hayatında insanlar zamansızlık yüzünden çok fazla miktarda gıdayı depolayarak tüketmeyi tercih ediyorlar fakat zaman içinde hemen tüketilmeyen gıdalar, -donmuş gıdalar olsa bile- lezzetini kaybediyor. Gıdaları 3 kat daha fazla taze tutabilecek 5 farklı moduyla yeni Samsung buzdolapları da görücüye çıktı. Çift soğutma sistemiyle birlikte buzdolabı ve dondurucu kısmında gıdalar daha uzun süre taze tutulabiliyor. Flex Zone adlı tasarımıyla depolama konusunda da avantaj sunuyor. Twin Cooling Plus, tüketicilere ihtiyaçlarına uygun soğutma ve depolama esnekliği tanıyan bağımsız soğutma sitemlerine sahip. Sadece konfor değil, enerji tasarrufu da bu yeniliklerin öncelikleri arasında. Precise Chef Cooling teknolojisi artık yeni T9000 4 Kapılı Flex Buzdolabı’nın dondurucusuna da uygulandı; böylelikle tüketiciler, donmuş gıdaları bile "ilk günkü tazeliğiyle" yiyebilecekler.

Windows'lu ikisi bir arada tablet Bilgisayar yaklaşımından uzaklaştıran iOS işletim sistemi ve ayrı satılan klavye/kalemiyle kullanıcı cephesinde can sıkan iPad Pro'ya Samsung tarafından gelen cevap Galaxy TabPro S oldu. Windows 10 işletim sistemi ve Intel işlemciyle yüklü gelen TabPro S, 12 in.ç (2160 x 1440 piksel) Full HD ekran, 10,5 saate kadar pil ömrü ve ayrılabilir klavyeye sahip. Ayrıca, Gear VR'ın uyumluluğunu bir yıldan daha az sürede geniş Samsung cihaz yelpazesini kapsayacak şekilde genişleten Samsung, milyonlar için erişilir kıldığı sanal gerçekliği, bir kavramdan yaygın olarak benimsenen bir teknolojiye dönüştürdü.

Samsung Galaxt Tab Pro S

Nesnelerin internetiyle lüküs hayat Evde veya dışarıdayken eşyaları en iyi biçimde yönetmek sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam için yardımcı oluyor. Her şeyi bir araya getirmek, insanların hayatlarını da birleştirmek için önemli bir araç olabilir. Samsung'un elindeki cihaz portföyünün geniş olması ve nesnelerin interneti konusunda her noktaya dokunabilecek çözümler sunabilmesi önemli bir rekabet avantajı sağlıyor.  Akıllı olması, cihazları birbiriyle hizalamak anlamına gelmiyor. Bağlantılı olma unsuru tüm ürünler için oldukça önemli fakat nesnelerin internetini organize etmek ve kullanmak için kimsenin mühendislik bilgisine sahip olması gerekmemeli.

Samsung'un artırılmış gerçeklik gözlüğü, 2016'ın öne çıkan ürünlerinden biri olacak. Samsung'un artırılmış gerçeklik gözlüğü, 2016'ın öne çıkan ürünlerinden biri olacak.

Nesnelerin internetinin gücü sayesinde artık buzdolabı sadece gıdaları koruyan bir eşya değil. Büyük boyutu sayesinde kapısındaki ekran üzerinden evin kumanda merkezi olabilir. Kapının içindeki kameralar buzdolabındaki gıdaları analiz ederek dışarıdayken bile size ne almanız gerektiğini, içindeki malzemelerle hangi yemekleri yapabileceğinizi, gıdalarınızın kalan kullanım sürelerini gösterebilir.

Sadece mutfak için değil, salon ve tüm diğer odalarda da nesnelerin interneti size tatlı bir hayatın kapılarını açabilir. Salonda film izlerken ortam ışığı ve seslerini sizin için hazırlar. Platformlar arası çalışabilirlik için yüzlerce cihaz için 20 binden fazla geliştirici çözüm üretiyor.

Otomobillerde de önemli bir dönüşüm olacak. Akıllı nesneler ekosistemini, otomobildeki ekran üzerinden kontrol etmek ve yönetmek mümkün oluyor.

Nesnelerin interneti sadece kişisel kullanımlarda değil. İş alanında da önemli etkiler yaratacak. Sağlık hizmetlerine yönelik çözümler öne çıkıyor. Biyo işlemci ile küçük giyilebilir teknolojiler geliştiriliyor. Kalp atış hızı, nefes alma, vücut yağı ölçümü gibi pek çok konuda ayrıntılı ölçümler yapabiliyor. Kullanıcının hareketlerini (koşmak, eğilmek, uzanmak gibi) algılayan biyo işlemci, vücudundaki davranışları bu duruma göre ölçümleyerek kullanıcıyı yönlendiriyor.

Güvenlik de nesnelerin interneti konusunda önemli bir fonksiyon. Samsung, Knox adlı güvenlik sistemini ev eşyalarının ve kullanıcısının güvenliği için uygulanıyor. Yeni nesil akıllı televizyonlarda güvenlik uygulaması doğrudan donanıma eklenerek üretiliyor.

Gençlere ve çocuklara akıllı okul konusunda destek veren uygulama ve cihazlar, uyuduğunuzda durumu diğer cihazlara (ışıklar söner, müzik veya ekran kapanır, güvenlik sistemi devreye girer vs.) bildiren uyku sensörü, otoparkta boş park yerini haber veren ve tabelalarla yönlendiren park sistemleri de örnek olarak verilebilir. Yani nesnelerin interneti evde, ofiste, restoranda, markette, okulda, sokakta, her yerde olacak. Gerisini siz hayal edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.