Pubinno, Taptronics isimli akıllı bira musluğunun lansmanını MWC'de yapıyor

Pubinno, Taptronics isimli akıllı bira musluğunun lansmanını MWC'de yapıyor

Webrazzi Arena'da yer alan nesnelerin interneti girişimlerinden bir olan Pubinno'nun en kısa haliyle 'eğlence mekanları ve restoranlar için akıllı servis çözümleri' üreten bir girişim olduğunu söyleyebiliriz.

Ocak ayının başında Re-Imagine Food isimli hızlandırma programına katılan Pubinno, program sayesinde Avrupa'da önemli şirketlerle iş birliği toplantıları gerçekleştirmeyi başarmış. Geçtiğimiz yaz da dünyaca ünlü girişim hızlandırıcı Y Combinator'dan ön kabul alarak ABD'de bir takım görüşmeler yapan girişim, ABD dönüşünde de uluslararası bir firmadan yatırım almış.

Son 3 aylık süreçte ekibini 7 kişiye çıkaran Pubinno, Taptronics isimli ürünüyle (şu an ürünün 'beta launch'u gerçekleşmiş durumda) yiyecek içecek sektörünün en büyük problemlerinden biri olduğuna inandığı fıçı bira operasyonunu kökünden değiştirmek istiyor.

Taptronics'i 'fıçı bira satışı yapılan işletmeler için geliştirilmiş IoT uyumlu bir dijital bira musluğu' olarak tarif edebilmek mümkün. Taptronics; sahip olduğu teknoloji sayesinde biranın her seferinde aynı miktar ve köpük seviyesinde servis edilmesine, satış ve envanter verilerinin anlık olarak izlenmesine ve her bira dolumunda kalite&kontrol yaparak müşteri memnuniyetini yüksek  tutmaya olanak tanıyor.

Pubinno'nun yazın Türkiye'de anlaştığı eğlence mekanlarından bir görüntü
Pubinno'nun yazın Türkiye'de anlaştığı eğlence mekanlarından bir görüntü

Taptronics'in lansmanı Mobile World Congress'te olacak

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Re-Imagine Food isimli programa katılarak önemli uluslararası bağlantılar elde etmeyi başaran girişim, ayrıca yeni ürünün lansmanını da MWC 2016 (Mobile World Congress) içerisinde açacağı stantta yapmaya hak kazanmış.

Ayrıca kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre dünyanın en büyük restoran zincirlerinden olan Elior, havalanındaki restoranında Pubinno'nun geliştirdiği Taptronics musluğunu tanıtacak ve basına bir demo yapacak. Ek olarak Pubinno'nun MWC bünyesindeki 4YFN etkinliğinde de sahneye çıkacağını ekleyelim.

Yine kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre Pubinno şimdiden Heineken, Mahou ve Estrella gibi markalardan ön sipariş almış, Girişimin öncelikli hedefi ise -hem Türkiye hem de yurtdışında- satış ve stok takip operasyonlarının zorlaştığı, bira verimliliğin düştüğü büyük zincir restoran ve barlara satış yapmak.

Food&Tech alanında adından söz ettirmeye çalışan ve bu yolda dikkate değer adımlar atan Pubinno hakkındaki gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.