Facebook Güvenlik Kontrolü özelliğini Ankara'daki patlama için devreye aldı

Facebook Güvenlik Kontrolü özelliğini Ankara'daki patlama için devreye aldı

Facebook, doğal afet ve terör saldırısı gibi acil durumlar için geliştirdiği Safety Check güvenlik durumu kontrolü özelliğini Ankara'daki patlama için bu kez devreye aldı. Özellik, Facebook'ta konumunu Ankara olarak belirten kullanıcıların güvende olduklarını işaretleyerek bağlantılarına haber vermesini sağlıyor.

Facebook, bugün akşam saatlerinde Ankara'da gerçekleşen terör saldırılarının ardından Ankara'daki kullanıcılarına Safety Check özelliğini kullanmalarını tavsiye eden bildirimler göndermeye başladı. Siz ya da arkadaşlarınızdan biri özelliği kullanarak güvende olduğunuzu işaretlediğinizde, bu kez yakın çevrenize bu bilgi anlık bildirim olarak iletiliyor. Safety Check, yakın çevrenizde kimin olaydan etkilenen bölgede, bu durumda Ankara'da, olduğunu ve dilerseniz bu kişilere doğrudan olaydan etkilenip etkilenmediklerini sormanızı da sağlıyor.

fb ankara

Facebook Safety Check özelliğini doğal afetler dışında ilk kez Paris terör saldırıları sırasında Paris'teki kullanıcılara sunmuştu. Bu saldırı öncesinde gerçekleşen Beyrut ve Ankara saldırılarında özelliğin devreye almamasıysa haklı nedenlerle çok fazla eleştiri almıştı. Mark Zuckerberg, bu eleştirilere özelliği Paris'te ilk kez bu tip bir olay için denediklerini ve önümüzdeki dönemde çok daha yaygın bir şekilde kullanacaklarını söyleyerek cevap vermişti. Facebook, bu sözünü tutmuş gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.