Yoğun çalışanlar için kolay spor uygulaması: Power 20

Yoğun çalışanlar için kolay spor uygulaması: Power 20

power-20-better-butt-pro-dc0f2b-h900Bilgisayar başında geçen yıllar içinde göbeğinizin önlenemeyen yükselişi sürüyor, buna bir dur demek için her yıl başında spor salonuna yazılıyor ve yıl boyunca parasını ödeyip, toplasanız bir ay anca gidiyorsunuz. Spor salonuna gitmek yerine, bulunduğunuz yerde günde 20 dakikalık antrenmanlar yapmaya ne dersiniz? Evet mi? Hadi o zaman.

Spor yapmıyorsunuz çünkü çok çalışıyor olmak gibi haklı bir gerekçeniz var. En azından dışarıda yürüyüş yapmak ve zihnen de forma girmek için kendinize zaman ayırmak konusunda ikna edilmeye ihtiyacınız yok çünkü gayet net biçimde bu gerekliliğin farkındasınız. Fakat başta söylediğim gibi, yaşam tarzınız en azından şimdilik böyle bir zaman aralığı bırakmıyor. Çok yoğun çalışmanın getirdiği muhtemel sağlık sorunlarından en azından kısmen de olsa kaçınmak için; evde, ofiste veya seyahat sırasında 20 dakikalık periyodik egzersizler yapabilirsiniz. Üstelik herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymaksızın! Bu konuda size rehberlik edecek bir uygulama önerimiz var. Adı “20 Minute Workouts: Power 20”.

“Üşeniyorum öyleyse yarın” demeyin Power 20 ile düzenli güç, denge ve kas egzersizleriyle kendinizi biraz daha iyi hissedebilirsiniz. Masa başında daha verimli çalışmanız için 10 tavsiye yazımızda da bu konuya dikkat çekmiştik. Bu uygulamanın rehberliğinde, her gün 20 dakikalığına kendinize bir yandan müzik dinleyip kendi başınıza da kalabileceğiniz serbest zaman edinmiş olursunuz. Şayet ortamınız uygunsa, spor için biraz daha uygun giysilerle üzerinizi değiştirmeniz faydalı olur. 

screen640x640

Bol ödüllü bir uygulama olan Power 20, telefon veya tablette rahatlıkla kullanılabiliyor. Kişisel antrenör olarak kullanabileceğiniz bu uygulamada gösterilen egzersizleri 20 dakika boyunca yaparak özellikle bel ve boyun bölgelerinde oluşan ağrıların önüne geçer, hareketsiz biçimde sürdürdüğünüz mesai boyunca size dayanıklılık kazandırır. Aslına bakılırsa, uygulama basit egzersizlerle gününüzü kolaylaştırmak bir yana, sistemli çalışmaya devam ederseniz birkaç ay içinde gözle görülür biçimde form tutmanıza yardımcı olabiliyor.

Uygulamayı kullanmak için tamamen formda olmanız gerekmiyor. Fakat doğru bir başlangıç önemli. Sunulan üç egzersiz seviyesinden en uygun olanı seçip başlayabilirsiniz. Bu tarz sportif faaliyetlere engel bir medikal durumunuz olmadığından da emin olmalısınız. Uygulamanın gösterdiği egzersizler sıkıcı veya fazla yorucu değil. Uygulamayla çalışırken bir yandan Apple Music üzerinden müzik dinleyebilirsiniz. 

Platform: iOS Fiyat: Ücretsiz (Reklamsız ve üst seviye çalışma programları için pro versiyon 7,99 TL) Dil: İngilizce

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.