Sekizbit, diş hekimleri ve diyetisyenler için SaaS ürünler geliştiriyor

Sekizbit, diş hekimleri ve diyetisyenler için SaaS ürünler geliştiriyor

Bir yandan kendi girişimlerini hayata geçiren bir yandan da müşterileri için yazılım geliştiren sekizbit; kazandığı parayı kendi girişimleri için harcayarak girişimci ruhuna sahip çoğu kişinin başlangıç aşamasında arzu ettiği bir stratejiye sahip oluşuyla dikkat çekiyor.

Bugüne kadar olan girişim denemeleri arasında DentalBulut ve DiyetBulut isimli iki 'SaaS' projede başarıyı elde eden sekizbit; Eren Demir ve Deniz Öcal tarafından 2010 yılında kurulmuş.  Girişimlere gelecek olursak; adlarından da anlayabileceğiniz gibi diş hekimlerine hizmet veren DentalBulut 2013 yılında, diyetisyenlere hizmet veren DiyetBulut ise 2014 yılında yayın hayatına başlamış.

İki farklı branşa hitap eden ve tamamen SaaS olarak kullanıcılarına ulaşan bu iki ürünün kullanıcı kitlesi hariç özellik ya da gelir modeli noktasında çok bir farkı olmadığını söyleyebiliriz.

Girişimcilerden öğrendiğimiz kadarıyla DentalBulut'un 400, DiyetBulut'un da 20 civarında ücret ödeyen kullanıcısı varmış. Gelir modeli olaeak 60 hastaya kadar ücretsiz hizmet vermeyi tercih eden sekizbit; bu iki ürünü için toplamda 1000'e yakın da 'deneme sürümü' kullanıcısına sahip. Bu arada DentalBulut ve DiyetBulut'un kullanıcılarından talep ettiği yıllık ücret ise 600 TL'den başlıyor.

diyetbulut-gorsel

İlk günden itibaren bir 'hasta takip yazılımı' olarak değil de, CRM yazılımı olarak konumlanan DentalBulut ve DiyetBulut ile hekimler randevu takibi, hasta bilgilerini saklayabilme ve hasta bilgilerinden arama yapabilme, gelir/gider takibi, diledikleri zaman detaylı raporlar alabilme ve mobil cihazlarından panellerine ulaşabilme gibi özelliklere sahip oluyor.

Öğrendiğimize göre DentalBulut ve DiyetBulut'un hekimler tarafından en çok sevilen özelliklerinden biriyse; hekimlerin belirlediği aralık ve kriterlerde hastalara kontrol için davet bildirimi (SMS ya da e-posta) gönderilmesiymiş. Bunun dışında hekimlerin hastalara randevu öncesi giden hatırlatma bildirimlerinden de oldukça memnun olduklarını ekleyelim.

"Excel'in bile lisanssız kullanıldığı bir ülkede parayla yazılım satmak gerçekten çok zor"

dental-bulutGelecekte kendi girişimlerine vakit ve bütçe ayırmaya devam edeceklerini söyleyen kurucu ortaklara göre Türkiye'de SaaS girişim yürütmek ise hiç kolay değil. sekizbit kurucusu Eren Demir bu konuda kendi cümleleriyle tam olarak şunları söylüyor: "Excel ya da Office gibi neredeyse hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen dev yazılımların bile genelde lisanssız kullanıldığı bir ülkede parayla yazılım ürünü satmak gerçekten çok zor. Hitap ettiğiniz kitle kurumsal olmadığı sürece alabileceğiniz ücretler belli bir seviyeyi geçemiyor ve satış operasyonu maliyetleri çok yüksek.

Bizim satışa başladığımız ilk yılda 1 müşteriyi kazanmak için harcadığımız satış operasyonu gideri, bir müşteriden aldığımız yıllık ücretin 2 katından biraz daha fazlaydı. Diğer taraftan Türkiye’de insanlar alışkanlıklarını kolay değiştirmiyorlar, eğer ürününüze alışırlar ve severler ise sadık bir müşteri kitleniz oluşuyor zamanla satış operasyonu maliyetleriniz düşerken karlılığınız artıyor."

Özellikle DentalBulut ile güzel rakamlar yakalayan sekizbit, şu sıralar tahmin ediyoruz ki her iki girişimi için de müşteri kazanma maliyetini düşürme ve karlılığını arttırma derdinde. Sekizbit ve sahip olduğu girişimlerle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.