Transistent.com, çeviri otomasyonunda bölgenin ilk alka gelen markası olmak istiyor

Transistent.com, çeviri otomasyonunda bölgenin ilk alka gelen markası olmak istiyor

Son yıllarda yükselen insan çevirisi hizmetlerinin sayısı artarken Transistent.com Türkiye ve Orta Doğu’da makine çevirisi (çeviri otomasyonu) ve kalite otomasyonu süreçlerinde akla ilk gelen marka olmak istiyor.

Transistent, 2015'in Ocak ayında Selçuk Özcan ve Emre Barlas (EDU Grup'un kurucusu) ortaklığı ile kurulan bir girişim. Her dil-çiftinde, farklı uzmanlık alanı ve/veya müşteri/proje özelinde ortalama 2-6 ay arasında hazırlanan çeviri sistemleri geliştiriyor.

Bu dikeydeki tüm İstatistiksel Makine Çevirisi (SMT) sistemleri gibi Transistent'in de açık kaynaklı Moses altyapısını kullandığını söyleyen Selçuk Özcan, genel sistemi kendilerinin geliştirdiğini de ekliyor. Müşterilere özel geliştirilen sistemler, Transistent içinde test edildikten sonra en uygun ayarlarla sunucu kurulumu yapılıyor.

Şu an için Transitent, İngilizce-Türkçe dil çiftinde elektronik, bilişim teknolojileri, medikal ve finans vb. alanlarda 12 farklı profil oluşturulmuş. Bir yandan da Almanca-Türkçe dil çiftindeki çalışmalar sürdürülüyor.

Üyelik tabanlı bir platform olmayan Transistent, çok dilli hizmet sağlayıcılar (MLV), iç pazardaki dil hizmetleri sağlayıcıları (LSP) ile çeviri ve yerelleştirme hizmeti talep eden son müşterilere özel hizmet sunuyor.

8 milyon kelimelik çeviri hacmi

Son 1 yıl içerisinde 4 müşteriye özel sistemler geliştirip kullanıma açtıklarını paylaşan Selçuk Özcan, dahili operasyonlarında (Makine ve İnsan çevirisi) 8 milyon kelimelik bir çeviri hacmi ürettiklerini ifade ediyor.

Türkçe'yi anadil olarak bilmenin avantajını kullanan Transistent, gelir modelini makine çevirisi, kalite otomasyonu, eğitim ve standart (geleneksel) çeviri üzerinde oturtmuş durumda. Aldığımız bilgilere göre yapılan ilk yatırımların geri dönüşü de gayet olumlu bir çizgide seyrediyor.

En azından küresel rekabet açısından henüz yolun başında kabul edeceğimiz Transistent, önümüzdeki dönemde kendi sunucu yatırımını gerçekleştirmeyi, küresel pazarda daha etkin bir rol oynamayı ve çok dilli projeler için güçlü bir platform halini almayı hedefliyor.

Transistent'in gelecek yıllarda yeteneklerinin daha da artacağına şüphe yok. Bunu nasıl bir ticari potansiyele çevireceğini ise zaman gösterecek. Detaylı bilgiyi transistent.com adresinden alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.