Toshiba: Bilgisayar üretimini durdurma gibi bir planımız yok

Toshiba: Bilgisayar üretimini durdurma gibi bir planımız yok

Bilgisayar üreticileri için tam anlamıyla hayal kırıklığı olan 2015'te bilgisayar sevkiyatında rekor düşüş yaşandı. Bu ortamda pek çok üretici için radikal önlemlere hazırlandığı söylentileri de yayıldı. Toshiba da bunlardan biri ve şirket bugün bilgisayar üretim departmanını kapatacağı yönündeki söylentileri yalanlamak zorunda kaldı.

Toshiba'nın basın sözcüsü, şirketin bilgisayar üretim departmanını kapatıp Çin'in Hangzhou şehrinde bulunan fabrikasını da satıcağına yönelik ortaya çıkan dedikoduların doğru olmadığını söyled. Japonya merkezli gazete Sankei, Toshiba'nın finansal raporlarında hatalı işleler tespit edilmesinden sonra bilgisayar üretim departmanını yeniden yapılandırmak için çalışmalara başladığı iddialarını gündeme getirmişti.

Yine Sankei'nin ortaya attığı iddialardan bir tanesi olan Toshiba, Fujitsu ve VAIO'nun bilgisayar üretim departmanlarını birleştireceği yönündeki bilgi ise henüz netleşmiş değil. Gazeteye göre Toshiba sahip olduğu Dynabook markasını Fujitsu ve VAIO fabrikalarına sevk ederek maliyetlerini azaltmak için daha çok tasarım ve ve geliştirmeyle ilgilenmek istiyor. Bilgisayar üretim departmanını kapatmayacağını açıklayan Toshiba'nın nasıl bir adım atacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: Lucian Milasan / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.