Flipkart ve Amazon'un rakibi Snapdeal'a 200 milyon dolarlık doping

Flipkart ve Amazon'un rakibi Snapdeal'a 200 milyon dolarlık doping

Hindistan dijital ekonominin yeni kalesi olmak için atılım yapmaya devam ediyor. Ülkenin en değerli girişimlerinden biri olan Snapdeal'in aldığı 200 milyon dolarlık yeni yatırım da bunun son göstergesi.

Flipkart ve Amazon'a karşı cephe alan Snapdeal'ın aldığı yeni yatırıma Ontario Teachers Pension Plan ve Brother Fortune Apparel liderlik ediyor. Snapdeal'i 6,5-7 milyar dolar değerlemeye yükselten yatırım, bir önceki yatırıma göre girişimin değerlemesini yüzde 35 kadar yükselmiş oluyor.

Ağustos 2015'teki 500 milyon dolarlık yatırıma Tayvanlı elektronik montaj devi Foxconn ve e-ticaret devi Alibaba liderlik etmişti. Alibaba'nın Amazon ile rekabeti düşünüldüğünde de olduka stratejik bir yatırım olarak kayıtlardaki yerini almıştı.

Geçen yılı 195 milyon dolar kayıpla kapattı

Finansal açıdan geçen yılı 13,2 milyar Rs. (yaklaşık 195 milyon dolar) kayıpla kapatan Snapdeal, söz konusu yatırımın teknolojik altyapısı, lojistik hizmetler, ödeme ve arkaplan mimarisi için harcanacağını ifade ediyor.

Her gün milyonlarca alıcı ve satıcının işlem yaptığı Snapdeal'in yatırımcıları arasında Intel Capital, Ratan Tata, SoftBank gibi önemli isimlerin yer aldığını da belirtmekte fayda var.

Hindistan, Amazon için ABD'den sonraki en önemli iki pazardan biri (diğeri Çin) konumunda. Zira nüfus ve büyüme potansiyeli açısından inanılmaz bir potansiyele sahip. Dolayısıyla mobil ticaretin yoğun olduğu Hindistan'da erken konumlanan şirketlerin önemli bir adım attığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yerel girişimlerin yabancı rakipleri nasıl karşılayacağı ise asıl tartışılması gereken konu...

Snapdeal, yaklaşık 1 yıl önce Martmobi'yi satın alarak rotayı mobil ticarete çevirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.