YouTube müzik girişimi BandPage'i satın aldı

YouTube müzik girişimi BandPage'i satın aldı

YouTube, müzisyenlerin sosyal medyadaki hayranlarıyla buluşmasını sağlayan ve müzisyenlerin hayranlarına doğrudan ulaşarak, ürün ya da bilet satmalarına yardımcı olan BandPage'i satın aldı. BandPage'in resmi blogu üzerinden duyurulan ve doğruluk kazanan anlaşmanın tüm detayları açıklanmazken, BandPage'in faaliyetlerini sürdürüp sürdürmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Şu ana dek bünyesinde 500 binden fazla müzisyenin yer aldığı BandPage, Spotify, Shazam, SoundCloud ve Twitter gibi pek çok sosyal ağ ile işbirlikleri gerçekleştirmiş ve müzisyenleri bu kanallar aracılığıyla da hayranlarıyla buluşturmayı amaç edinmiş. Alicia Keys, Beyonce, Snoop Dogg, Usher, Rihanna, John Legend, Justin Timberlake, Maroon 5 isimler BandPage'de kendilerine özel sayfaları bulunan müzisyenlerden sadece bazıları.

YouTube ve BandPage arasında geçmişten gelen bir diğer bağ ise, Google'da Project Loon'dan sorumlu proje lideri Mike Cassidy'nin, BandPage'in danışma kurulunda görev yapıyor olması. Kurulduğu 2009 yılında bu yanan toplamda 27.6 milyon dolar yatırım toplamayı başaran girişim BandPage için Google'ın ne kadar ödediği ise açıklanmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.