The Independent, tamamen dijitale geçen ilk İngiliz gazetesi olacak

The Independent, tamamen dijitale geçen ilk İngiliz gazetesi olacak

ESI Media, sahibi olduğu The Independent gazetesinin önümüzdeki ay içinde yayım hayatından çekileceğini ve tamamen dijital olarak faaliyet göstereceğini açıkladı. Gazete, Birleşik Krallık'ta tamamen dijitale geçen ilk gazete olacak.

Independent.co.uk adresinin ülkenin en hızlı büyüyen kaliteli gazete sitesi olduğunu söyleyen ESI Media, yatırımlarını bu alana yoğunlaştırarak bu durumu sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. Independent gazetesinin bu kararı düşük tiraj nedeniyle aldığı tahmin ediliyor. BBC, gazetenin şu anda günlük 40 bin, pazar günleri çıkan sayısında ise 43 bin sattığını paylaşıyor.

Yüzde 50 gelir artışı hedefliyor

Daha kârlı bir finansal tablo için stratejilerini tamamen dijital dünyaya uyarlayacak olan ESI Media, Independent.co.uk'in son 12 ayda yüzde 33 büyüme göstererek yaklaşık 70 milyon küresel tekil ziyaretçi sayısına ulaştığını paylaşıyor. Independent.co.uk hali hazırda kârlılığı yakalamış durumda ve bu yıl yüzde 50 gelir artışı tutturmayı hedefliyor.

1986 yılında yayın hayatına başlayan The Independent'ın sahibi Evgeny Lebedev, gazetecilik endüstrisinin değiştiğini ve bunu da okuyucuların yaptığı ifade ediyor. Geleceğin dijitalde olduğunu gösteren okuyuculara yüksek kaliteli içerikler sunmak için çalışacaklarını söylüyor.

Son sayısını Mart ayı sonunda basması beklenen The Independent'ın milenyum nesline dönük içerikler üreten i100.co.uk adresi de indy100.com olarak güncellenecek.

Elden çıkarılan ucuz versiyon 275 bin satıyor

ESI Media, Independent'ın ucuz versiyonu olan "i" gazetesinin 24 milyon sterlin karşılığında yerel yayıncı Johnston Press'e satılma kararının uygulanacağını da açıkladı. "i" gazetesi 275 bin satıyor ve geçen yıl 5 milyon sterlinin üzerinde kâr ettiği açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.