WhatsApp grup mesajlaşma özelliğindeki maksimum kişi sayısını arttırdı

WhatsApp grup mesajlaşma özelliğindeki maksimum kişi sayısını arttırdı

WhatsApp yayınladığı yeni güncellemeyle grup mesajlaşma içinde yer alabilecek maksimum kullanıcı sayısında artışa gitti. Bilindiği gibi şirket son dönemde WhatsApp'ı şirket içi mesajlaşma servisi olarak da kullandırmaya başlamıştı.

Daha önce bir grup içerisinde bulunabilecek kullanıcı sayısı 100 iken bu sayı yeni güncellemeyle birlikte 256'ya çıkartılmış. Yeni güncelleme ile birlikte yeni bir grup açmak istediğinizde çıkan bildirim baloncuğunda maksimum kullanıcı sayısının "256" olduğu yazıyor. Güncellemenin hem iOS hem de Android platformu için yapıldığını ancak Windows ve Blackberry kullanıcıları için bu sayının hala 100 olduğunu belirtelim.

Geçtiğimiz günlerde aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığını açıklayan şirket aynı zamanda yine geçtiğimiz haftalarda yıllık 1 dolar olan abonelik modelini de sonlandırmıştı. Şu an tartışılan konu ise WhatsApp'ın sahip olduğu bu devasa potansiyeli nasıl gelire dönüştürebileceği. Şirketin gelir için birçok farklı model üzerinde çalıştığı bir sır değil ancak kullanıcı tepkilerini dengede tutarak nasıl bir gelir kanalı yaratacağı ise asıl merak edilen konu.

Görsel Kaynak: 10 FACE / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.