VAIO, Windows Phone tabanlı akıllı telefonunu tanıttı

VAIO, Windows Phone tabanlı akıllı telefonunu tanıttı

Windows Phone mobil işletim sisteminin yaşayıp yaşamayacağının tartışıldığı bugünlerde ilginç bir gelişme yaşandı. Sony ile birlikte ürettiği dizüstü bilgisayarlar ile kullanıcılar arasında üne kavuşan Japonya merkezli üretici VAIO, Windows Phone tabanlı akıllı telefonunu tanıttı.

Sony tarafından yüzde 95'lik hissesi Japan Industrial Partners'a satıldıktan sonra ikinci akıllı telefon üretecek olan şirketin işletim sistemi tercihi ise Windows Phone olmuş. Bilindiği gibi şirketin ürettiği ilk akıllı telefonda işletim sistemi tercihi Android olmuştu. VAIO Phone Biz ismini taşıyan akıllı telefon ilk başta etapta yalnızca Japonya'da satışa çıkacak. Tasarım olarak ise daha önce kendi markasını taşıyan VAIO dizüstü bilgisayarları fazlasıyla andırdığını söyleyebiliriz. Ortaya çıkan tasarımlara göre telefon kaliteli gümüş alüminyum olarak kullanıcılara sunulacak.

5,5 inç boyutunda tam HD 1080p LCD ekran ve 13 MP kameraya sahip olacak telefonun üzerinde ise 3 GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 617 processor işlemci bulunuyor. Donanım özellikleriyle orta seviye sınıfına dahil edebileceğimiz VAIO Phone Biz Nisan ayından itibaren 424 dolar(¥50.000)'lık satış etiketiyle Japonya'da kullanıcılarla buluşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.