Yahoo personelin yüzde 15'ini işten çıkaracak, stratejik dönüşüm başlatacak

Yahoo personelin yüzde 15'ini işten çıkaracak, stratejik dönüşüm başlatacak

2015 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Yahoo, agresif bir yeniden yapılanma sürecine gireceğini ve işgücünde yüzde 15 oranında kesintiye gideceğini açıkladı.

Yahoo, yeni işten çıkarma dalgasında 9 bin tam zamanlı ve bine yakın da sözleşmeli çalışanıyla yollarını ayıracak. Kapatılacağı açıklanan Dubai, Mexico City, Buenos Aires, Madrid ve Milan ofisleri de bu iş gücü kesintinin yapılacağı başlıca yerler olacak. Bu sayede elde edilmesi beklenen gelirin de yıllık 400 milyon dolar olması bekleniyor.

2014'ün son çeyreğinde 1,25 milyar dolar gelir kaydeden Yahoo, 2015'in son çeyreğinde 1,27 milyar dolar gelir etmiş ki analistlerin öngörüleri 1,19 milyar dolar olarak gündeme gelmişti. Yıllık kazançlara baktığımızda ise 4,97 milyar dolar gelire karşılık net 4,36 milyar dolar kayıp söz konusu. 2014 yılında 4,62 milyar dolar gelire karşılık 7,52 milyar dolar net kazanç kaydedilmişti.

Hisse oranlarına bakıldığında da Yahoo'nun 2014'ten bu yana yaşadığı düşüş net şekilde görülebiliyor. 2014 sonunda 50 dolar seviyesinde olan hisse değeri şu anda 30 dolar civarında seyrediyor.

Yahoo-2

Google’ın 20 numaralı çalışanı olan Marissa Mayer'in bundan sonra stratejik seçeneklere yöneleceği dile getiriliyor. Alibaba'nın hissesi olmayan bölümlerde yeni yapılanmalar ve şirketin ana iş kolunun satışa çıkarılabileceği de bahsi geçen konular arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.