Türk girişimcilerden atık su arıtabilen boru teknolojisi: Biopipe

Türk girişimcilerden atık su arıtabilen boru teknolojisi: Biopipe

Türkiye’de geliştirilen teknolojiyle, biyolojik borular sayesinde atık su arıtabilen özel bir sistemi patentleyen Biopipe adlı girişim, evlerden çıkan atık suyu üst düzey bir arıtmaya tabi tutarak, bu suların bahçe sulama ya da ikincil kullanımlar için tekrar kazanılmasığını sağlayan bir teknoloji geliştiriyor.

Biopipe doğadan ilham alınarak geliştirilmiş bir yeşil teknoloji ürünü. Yenilikçi sistem boruların içerisindeki bakteriler sayesinde atık suyu çamur haline getirmeden Avrupa Birliği standartlarına uygun olacak ve organik tarıma da elverişli bir halde su üretmeyi başarıyor.

İsviçre'den aldığı bir yatırımla merkezini de Zürih'te 2013 yılında açan Biopipe Global Gmbh, Türkiye'de ürettiği Biopipe'ı tüm dünyaya satmaya çalışacak. Şimdilik evsel atıklarla yetinen ürün, büyük sitelerde, otellerde ya da apartmanlarda da kullanılabiliyor.

Yerli girişimciler Enes Kutluca ve Enver Mısırlı tarafından kurulan Biopipe adlı girişim geçtiğimiz günlerde özel bir anlaşmaya da imza attı. Japon Mistubishi’nin ana hissedarı olduğu Metito adlı firmayla gerçekleştirilen anlaşma ürünün Afrika ve Asya kıtalarına yayılmasına vesile olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.