Girişimciliğe ilk kez adım atacak gençler için vergi muafiyeti tasarısı yasalaştı

Girişimciliğe ilk kez adım atacak gençler için vergi muafiyeti tasarısı yasalaştı

Bugün İnternet Yasası’nın kısmi iptaliyle ilgili gerekçeli kararı açıklanmasının yanında girişimcilik adına yeni bir tasarı daha TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla ilk defa iş kuran gençlere, bizim tabirimizle 'girişimcilere' vergi muafiyeti sağlanıyor.

Yasaya göre ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle ilk defa gelir vergisi mükellefi olan ve 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişiler, üç vergilendirme dönemi boyunca vergi muafiyetinden faydalanacak.

Söz konusu gelir muafiyeti, elde edilen kazançların en fazla 75 bin liralık kısmına uygulanacak.

Ayrıca ticari kazancı basit usuldeki mükelleflerin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlarının 8 bin lirasına kadar olan kısmı da gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu tutar, her yıl günün ekonomik koşullarına uygun olarak yeniden belirlenecek.

25 yaşını doldurmamış öğrencilerden pasaport harcının alınmayacağının da tasarı kapsamında yasalaştığını paylaşalım ve bu yasaların girişimciliği, daha ziyade teknoloji/internet odaklı girişimciliği artırıp artırmayacağını merakla bekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.