Bilet.com jenerik marka adıyla bilet satışında yeni bir sayfa açıyor

Bilet.com jenerik marka adıyla bilet satışında yeni bir sayfa açıyor

İnternet üzerinden bilet satışı bir çok alt kategorisiyle yıllardır en hareketli pazarlardan birini oluşturuyor. Jenerik bir alanadına sahip Bilet.com da bu alanın potansiyeline uygun bir şekilde pazara giriş yapıyor.

Geçen yılın Haziran ayında temelleri atılan Bilet.com, yaklaşık 4 aylık bir entegrasyon ve geliştirme sürecinin ardından hizmet vermeye başlamış. Şu anda uçak ve otobüs biletini kendi platformu üzerinde satmanın yanında Booking.com üzerinden otel rezervasyonu yapma imkanı da sunuyor.

300'den fazla havayolu, 100'de fazla otobüs şirketi

Bilet.com'un kurucusu Doç. Dr. Atakan Kurt, Bilet.com'da 300'ün üzerinde havayolu ve 100'ün üzerinde otobüs firmasının bileti satışı yaptığını paylaşıyor. Yakında İDO bileti satışına başlayacaklarını da ekliyor.

bilet-com-otobus-bileti

Türkiye bilet pazarının potansiyeli

Atakan Kurt'un paylaştığı bilgilere göre ülkemizde yılda 150 milyon uçak bileti, 210 milyon otobüs bileti, 60 milyon sinema satılıyor. Bilet satışlarının büyük çoğunluğu halen fiziksel acenta ve satış noktaları üzerinden yapıldığı malum fakat artan rekabete rağmen çevrimiçi bilet pazarı halen büyük bir potansiyel vaadediyor. Bilet.com da bu potansiyelden önemli bir pay almak istiyor.

Kardeş girişimleri Menkul.com ve Dinle.com

Bilet.com'un jenerik alan adı dahil olmak üzere iddialı bir oyuncu olacağını söylemek mümkün. AR-GE ve yazılım firması Digital Trade A.Ş.'nin çatısı altında yer alan girişim, kardeş siteleri menkul.com ve dinle.com üzerinden kendini tanıtma şansına da sahip.

Türkiye'de satın alma yapılabilecek en önemli dikeylerden birinin çevrimiçi bilet satışı olduğunu söyleyebilirim. 2016 yılında bu alanda büyük bir yatırım veya satın alma olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.