Apple daha uzun menzilli kablosuz şarj teknolojileri üzerinde çalışıyor

Apple daha uzun menzilli kablosuz şarj teknolojileri üzerinde çalışıyor

Kablosuz şarj istasyonları bir süredir günlük hayatımızın içerisinde kullandığımız teknolojiler arasında yer alıyor. Bizi kablolardan kurtaran bu teknoloji öteki tarafta başka bir handikap barındırıyor; mesafe. Bloomberg'e konuşan Apple'a yakın bir kaynak, şirketin gelişmiş bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını aktarmış. Bir yandan da kablosuz şarj özellikli ilk iPhone modelinin 2017'de piyasaya verileceği söyleniyor.

Apple'ın üzerinde çalıştığı kablosuz şarj teknolojisi uzun mesafeler arasında kablosuz şarjı olanaklı hale getirmeyi hedefliyor. Çünkü mevcut teknolojiler içerisinde kablosuz şarj özelliğini kullanabilmek için telefonu belirli noktalara bırakmanız gerekiyor, elektronik cihaz belirlenen noktadan ayrıldığında ise bağlantı sağlanamayarak şarj etmez özelliğini kullanılamıyor. Apple'ın geliştirdiği bu teknolojiyi taşıyıp taşımayacağı bilinmese de, kablosuz şarj özellikli ilk iPhone modelini 2017 yılında piyasaya sunabileceği yine kaynağın aktardığı bilgiler arasında yer alıyor.

2010 yılında ilk kez iMac'lerde kablosuz şarj teknolojisini kullanan Apple'ın beş yıldan fazla bir süredir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı ve patentlere sahip olduğu biliniyor. iMac'ler 1 metre mesafeye kadar kablosuz şarj özelliği için "hub" olarak kullanılabiliyor. Aynı şekilde Apple Watch'ta "induction" olarak adlandırılan bu teknoloji kullanıyor ve şarj ünitesine milimetre mesafeden kablosuz bağlanarak şarj olabiliyor.

Görsel Kaynak: Denis Kuvaev / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.