YouTube videolar içinden bağış toplamaya aracı oluyor

YouTube, video içerik üreticileri için yeni duyurusunu yaptığı bir özellikle, videolar üstünden kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bağış toplanmasını sağlayacak yeni bir uygulamayı başlattı.
YouTube videolar içinden bağış toplamaya aracı oluyor

youtube-donationYouTube, video içerik üreticileri için yeni duyurusunu yaptığı bir özellikle, videolar üstünden kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bağış toplanmasını sağlayacak yeni bir uygulamayı başlattı.

Bundan böyle video üreticileri, ilk etapta ABD'de devreye alınan özellikle videolarına "bağış kartları" adı ile anabileceğimiz "donation card"ları ekleyebilecek. Burada eklenecek olan kartlar aracılığıyla, ABD'de resmi kayıtları bulunan ve kar amacı gütmeyerek bağış toplayabilen kuruluşlardan istenileni seçebilecek. Bu geniş listeden seçilen kuruluş adına da kolayca bağış gerçekleştirebilecek ve görünürlüğü de hayli yüksek olacak.

Video sahipleri YouTube'da yayınladıkları videolar aracılığıyla belli kuruluşlar adına bağış toplama adına yardım etmesinin yanı sıra, video izleyicilerinin de video yaratıcılarının yönlendirmesiyle bağış katkısı yapması mümkü olacak.

Yapılan bağışlardan hiçbir komisyon kesilmeden, tümü ilgili bağış yapılan kuruluşa aktarılacak. YouTube şu anda bunu bir ilk adım olarak görüyor da olsa, sadece ABD'de devreye alınan özelliğin yakında yeni ülkelerde de yayına alınması bekleniyor. Hemen aşağıdan YouTube'un bu ürünü tanıttığı videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.