Media Markt'ın Türkiye'de keyfi yerinde, hedefleri büyük!

Media Markt Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, 2016'da Türkiye'de teknoloji perakendeciliği pazarının en az yüzde 12 büyüyeceğini, Media Markt Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa’da en hızlı büyüyen ülke olacağını söyledi.

Media Markt Türkiye’nin yeni İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, GFK raporuna göre organize elektronik perakende kanalının iki katı büyüme başarısıyla kapattıklarını, e-ticaret kanalında ise yüzde 50’ye yakın büyüme kaydettiklerini açıkladı. Gökyıldırım: “Hedefimiz, müşteri memnuniyetiyle fark yaratarak Türkiye’nin en çok tercih edilen elektronik perakendecisi olmak” dedi.

Webrazzi mikrofonunu tuttuğumuz Gökyıldırım, Media-Saturn Holding’in 2015 yılında 21,7 milyar avroluk ciro elde ettiklerine dikkat çekti ve Avrupa’daki en yakın rakiplerini 7 milyar avroluk ciro farkıyla geride bıraktıklarını söyledi. Media Markt Türkiye’nin 2015’te organize elektronik perakende kanalının iki katı büyüdüğünü ifade eden Gökyıldırım; şirketin bir önceki yıla kıyasla sepet büyüklüğünde yaklaşık yüzde 30’luk bir artış yakaladığını ve son 3 ayda da yüzde 17 ciro artışı kaydettiğini belirtti. Gökyıldırım; “Yüzde 50’ye yakın büyüme yakaladığımız e-ticaret kanalımızla, Media-Saturn Holding içinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.