Startup Buffer: Türkiye'den çıkan uluslararası girişim listeleme girişimi

Startup Buffer: Türkiye'den çıkan uluslararası girişim listeleme girişimi

Bildiğiniz gibi Product Hunt, BetaList, Alltopstartups ve CrunchBase gibi platformlar internet girişimlerini çeşitli aşamalardayken listeliyor ve bu girişimlerin keşfedilmesini ya da arşivlenmesini sağlıyorlar.

Startup Buffer için de bu platformlara benzer şekilde halihazırda yayında olan girişimleri listeleyen ve keşfedilmelerine yardımcı olmak isteyen bir internet girişimi diyebiliriz.

'Startup for startups' pazarının önemli bir kırılımı olan 'girişim listeleme' kategorisinde yer alan Startup Buffer Ankara'da yaşayan ve ODTÜ'de araştırma görevlisi olan Mehmet Ali Akyol tarafından geliştirilmiş.

Web sitesi haricinde Android ve iOS platformlarına özel mobil uygulamaları da bulunan Startup Buffer girişiminin hikayesi aslında bundan 2 sene öncesine dayanıyor. Bu arada girişimi tek başına yürüten Akyol'un geçtiğimiz Eylül ayında yenilediği ve mobil uygulamalarını yayına aldığı Startup Buffer'ın adeta 're-launch' yaptığını söyleyebiliriz.

startup-buffer-ekran-goruntusu

Startup Buffer'da 3 bin girişim listeleniyor

Bizzat kendi geliştirdiği bir girişimi yayına girmeden önce BetaList üzerinde listeleyen Akyol, gördüğü ilgi ve topladığı geri dönüşler sonrasında bir BetaList alternatifi olarak Startup Buffer'ı yapmaya karar vermiş. Bugüne kadar girişimcilerden 'featured' olmaları yani öne çıkarılmaları karşılığında küçük bir ücret talep eden Startup Buffer toplamda 2-3 bin dolar kadar gelir elde etmiş. Tahmin edebileceğiniz gibi Startup Buffer'da listelenmek ücretsiz, ancak platform üzerinde 'featured' olmak isteyen girişimcilerin küçük bir miktarda (29,95 dolar) ödeme yapmaları gerekiyor.

Startup Buffer'a biraz daha rakamlarla bakmak gerekirse; platforma bugüne kadar 3 bine yakın girişim eklenmiş. Aylık 30 bin sayfa gösterimine ulaşan platformun mobil uygulamaları ise henüz 200 indirilme yakalamış.

Mehmet Ali Akyol ile girişimin gelecek hedefleri üzerine de konuştuk. Akyol ilk olarak daha yüksek trafik ve indirimle rakamlarına ulaşmak istediğinden bahsetti ve bu yönde çalışmalara başladığını belirtti. Bunun dışında uzun vadede girişimin kendisini finanse edebilir olmasını hedeflediğini aktaran Akyol, girişimlerin tanıtımlarına faydalı olabilecek araçlar geliştirmek istediğinden de söz etti.

Hem daha yüksek trafikler hem de mobil uygulamalarının daha çok kişiye ulaşması için önünde uzun bir yol bulunan Startup Buffer ile ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.