Sony, IoT'de derinleşmek için Altair'i 220 milyon dolara satın aldı

Sony, IoT'de derinleşmek için Altair'i 220 milyon dolara satın aldı

Nesnelerin internetini (internet of things - IoT) alanındaki rekabet satın almalarla hızlanmaya devam ediyor. Sony Corporation, Altair Semiconductor'ı 212 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Yarı iletken üreticisi Altair, Texas Instrument'ın eski yöneticileri tarafından kurulan bir girişim. 2005 yılından bu yana hizmet veriyor ve LTE haberleşme standartlarını temel alan çipler ve ürünler geliştiriyor. Bu alanda kendini dünya lideri olarak tanıtan şirket Sony'nin nesnelerin interneti birimini geliştirmeye hazırlanıyor.

Altair, spor bilekliklerinden ev aletlerine, otomatlardan otomobillere kadar geniş bir yelpazede ürünler geliştiren bir şirket. Bluetooth veya kablosuz bağlantı yerine daha büyük bir kapsama alanı olan LTE'yi kullanıyor ve mevcut haberleşme altyapılarının avantajlarını kullanıyor.LTE-Altair

Haberleşme altyapısındaki rekabet

Şu anda nesnelerin interneti tarafındaki rekabete bakıldığında hemen her büyük teknoloji şirketinin adını anmak mümkün fakat Japon teknoloji devinin bu satın almayla özellikle haberleşme teknolojileri geliştiren şirketlere karşı atak yaptığı söylenebilir.

Narrow Band-LTE (NB-LTE) teknolojisini geliştiren Intel, Ericsson, Nokia üçlüsüyle, Narrow-Band Cellular IoT (NB-CIoT) için işbirliği yapan Huawei and Vodafone da bu noktada ilk akla gelen şirketler.

Sony, Altair'in iş hacmini genişletmenin yanında sahibi olduğu Global Navigation Satellite System (GNSS) ile de gerekli entegrasyonu yapacak. Hali hazırda Altair'in İsrail dışında ABD, Çin ve Tayvan'da ofisleri bulunuyor. Japonya'nın da dahil olduğu bir kaç diğer ülkede ise bayileri üzerinden satış yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.