Hakan Baş ve Kaan Karamancı League of Legends Türkiye rüya takımını kurdu

Hakan Baş ve Kaan Karamancı League of Legends Türkiye rüya takımını kurdu

Türkiye'den tanınmış iki seri girişimci, Lidyana, Peak Games ve Krombera'nın kurucu ortağı Hakan Baş ve İncir.com, Kapgel ve Gram Games kurucu ortağı Kaan Karamancı, e-spora yeni bir yatırım yaparak League of Legends'ın Türkiye'deki bir nevi rüya takımını kurdu.

İkilinin kurduğu ve sektörün duayen isimlerinden Onur Aksu'nun danışman olarak rol aldığı SuperMassive adlı takım, Türkiye'de üç milyondan fazla kayıtlı oyuncusu bulunan League of Legends ligine hızlı bir giriş yaptı.

Ligin Türkiye'deki en iyi ve en çok kazanan oyuncusu Naru lakaplı Koray Bıçak transferiyle adından söz ettiren SuperMassive'in diğer transferleri arasında yine ligin en iyi oyuncuları arasında yer alan Thaldrin, Fabulous, Dumbledoge, Stomaged ve Achuu var.

1453807244_Supermassive_Tak__m_ve_Yat__r__mc__lar

Konuyla ilgili açıklamalarında Hakan Baş, e-sporun yakaladığı hızlı büyüme ivmesine dikkat çekerken Kaan Karamancı Türkiye LCS Kış ve Yaz Şampiyonluğunu elde etmeyi amaçladıklarını söylüyor. "Ayrıca uluslararası turnuvalarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diyor Karamancı.

Global Growth of eSports Report raporuna göre 2018 yılında dünya çapında e-spor oyuncu sayısının 165 milyon olacak. Bu, oyuncular, ekipler ve ülkeler bazında ilgi ve rekabet dozunun gittikçe yükseleceği anlamına geliyor. E-spor takımları, konvansiyonel spor takımları gibi sponsorluk, reklam, kar paylaşımı gibi çok sayıda farklı kanaldan gelir yaratıyor. Rapor, 2018 yılında 765 milyon dolarlık e-spor gelirinin 337 milyon dolarının online reklam kampanyalarından geleceğini de öngörüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.