Facebook, canlı maç takibi için Sport Stadium yeniliğini tanıttı

Facebook, canlı maç takibi için Sport Stadium yeniliğini tanıttı

Facebook, mobilde yeni bir alana daha el attı ve canlı maç takibi yapılabilen Facebook Sports Stadium servisini duyurdu.

Akıllı mobil cihazların televizyon yanında ikinci ekran olarak aktif şekilde kullanılmasına dikkat çeken Facebook, 650 milyon spor hayranına ulaştığını paylaşarak bu adımın ne derece mantıklı olduğunu açıklıyor.

Kullanıcılar Facebook Sport Stadium'da bir maçın skorunu, önemli gelişmelerini metin bazında takip edebiliyor. Arkadaşlarının maç ile ilgili paylaşımlarını görebiliyor. Uzmanlardan, takımlardan veya habercilerden gelen bilgilere aynı noktadan erişebiliyor.

Facebook Sport Stadium, kullanıcıların canlı maç takibi için önem taşıması kadar takımların ve markaların da taraftarlara ulaşması konusunda da önem taşıyor. Facebook henüz bu bölümün reklam seçenekleri hakkında konuşmasa da önümüzdeki dönemde bu konu bir gelişme olacağını düşünmek mümkün.

Facebook, Amerikan futbol ligiyle açılışı yapmış durumda ve önümüzdeki dönemde diğer spor türlerine ve diğer ülkelere açılacak. Şu anda iPhone destekli yeniliğin diğer platformlardan erişimi de önümüzdeki haftalarda başlayacak.

Bu yeniliğin canlı maç takibi konusunda hizmet veren siteleri ne kadar etkileyeceği ise işin diğer bir boyutu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.