App Annie: Türkiye, 2015'te uygulama mağazalarında en hızlı büyüyen ülkelerden

App Annie: Türkiye, 2015'te uygulama mağazalarında en hızlı büyüyen ülkelerden

Mobil uygulama dünyasına odaklanan analitik servisi App Annie, 2015 yılı raporunu yayınladı. Raporda App Store ve Google Play hakkında önemli veriler var.

Amerikalı App Annie bildiğiniz gibi bu alanda en önemli girişimlerin başında geliyor. Daha önce Avrupalı Distimo'yu ve Kanalı Mobidia'yı satın alarak güçlenmiş ve dünya genelinde 13 farklı ofisle hizmet vermeye başlamıştı.

Google Play'in indirme sayıları, App Store'un gelirleri daha hızlı büyüdü

Sözü fazla uzatmadan rapora geçecek olursak; App Annie, 2015 yılında da Google Play ve App Store arasındaki indirme sayısı ve gelir dağılımının değişmediğini gösteriyor.google play app store 2

2014 yılında App Store'dan yüzde 60 daha fazla indirme kaydeden Google Play, 2015'te App Store'u 2'ye katlamış. Fakat Apple'da boş durmamış ve 2014'teki yüzde 70'lik gelir üstünlüğünü yüzde 75'e çıkarmış.

Google Play'in en hızlı büyüdüğü ülkelerden biri de Türkiye

App Annie, Google Play'in ülkeler bazındaki hızlı büyüme rakamlarında Brezilya, Hindistan ve Endonezya'dan sonra Türkiye'nin adına yer vermiş. App Store ve Google Play'e birlikte bakıldığında Türkiye özelindeki indirme sayıları 1,3 kat artmış.

google play app store

Türkiye, Google Play indirme sayılarında ise 2014'te aldığı 7. sırayı korumuş. iOS tarafında ise gelirlerin çoğu Çin, ABD ve Japonya'dan gelmiş. En çok gelir getiren kategori ise elbette Google Play olmuş.

App Annie, taksi ve özel araç çağırma uygulamaları, arkadaşlık uygulamaları ve müzik uygulamaları için de popüler ülkeleri paylaşmış ancak Türkiye bu ülkeler arasında gösterilmiyor.

En çok kazandıran kategori: Oyunlar

Diğer yandan oyunlar yine en çok para kazandıran kategori olmayı başarmış. Google Play'de gelirlerin yüzde 90'ı, App Store'da ise gelirlerin yüzde 75'i oyunlardan gelmiş.

Eğer hali hazırda mobil uygulama geliştiriyorsanız veya 2016'da bu alana adım atmayı düşünüyorsanız raporun tamamına göz atmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.