Sony PlayStation VR'ın fiyatı sızmış olabilir

Sony PlayStation VR'ın fiyatı sızmış olabilir

Sony'nin sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR'ın fiyatı ilk kez İsviçreli bir e-ticaret sitesi olan microspot.ch'de görünmeye başladı. Ürünü e-ticaret sitesine koyan şirket PlayStation VR'ın 30 Haziran 2016'dan itibaren stoklarda olacağını belirtip, fiyatını ise 498 İsviçre Frangı (yani 495 dolar civarında) olarak belirledi.

Sony'den gelen resmi açıklama, PlayStation VR'ın 2016 yılının ilk yarısında piyasada olacağı yönündeydi. Kısacası e-ticaret sitesi açtığı ürün sayfasında ürünü tam da bu ilk yarının sonunda piyasaya çıkacak gibi listeledi. Bir süre önce ise Amazon'un Kanada birimi PlayStation VR için 1125 Kanada Doları (yani 800 dolar civarında) üzerinden listeleme yapmıştı. Bu fiyat ortaya çıktıktan sonra Sony Computer Entertainment (SCE) fiyatı hemen yalanlamıştı.

E-ticaret siteleri genelde SEO ve arama sonuçlarında çıkmak adına bazı özel ürünlerin sayfalarını ürün henüz daha piyasaya çıkmadan hatta ön sipariş bile toplamadan yayına alıyorlar. Ancak bu sayfada unutulan ve girilen bilgiler kimi zaman bu tarz sızıntı haberlere ve dedikodulara yol açabiliyor. Bununla birlikte biraz spekülatif olabilir ancak kimi firmaların bu tarz fiyat sızıntılarını bilerek yaptığı ve tüketicinin fiyat aralığı konusundaki nabzını yoklamak ve beklentisini ölçmek amacıyla yapılma ihtimali de mevcut.

Kısa süre önce PlayStation VR'ın güçlü rakiplerinden Oculus Rift'in fiyatı 599 dolar olarak belirlenmiş ve cihaz ön sipariş toplamaya başlamıştı. PlayStation VR'ın diğer dişli rakibi HTC Vive'ın Şubat 2016'da piyasada olması beklenirken, fiyatının ne olacağına dair de henüz bir netlik yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.