Silikon Vadisi'nin önemli isimlerini arkasına alan Avrupalı Digital Leaders Ventures 4 ayda 4 girişime yatırım yaptı

Silikon Vadisi'nin önemli isimlerini arkasına alan Avrupalı Digital Leaders Ventures 4 ayda 4 girişime yatırım yaptı

Özellikle mobilite odaklı teknoloji fütüristi Monty Metzger ve seri girişimci Thomas Enge, kurucusu oldukları Digital Leaders Ventures (DLV) fonunu ve yeni yatırımlarını basınla paylaştı.

Kendileri de birer girişimci olan ve girişimcilere yatırım yapmak konusunda hızlı davranan Metzger ve Enge, 2015 Eylül ayından bu yana 4 yatırım yapmış. Lüksemburg merkezli fon, özellikle internet, mobil iletişim ve teknoloji alanındaki girişimlere yatırım yapıyor.

Thomas Enge, Monty Metzger
Thomas Enge, Monty Metzger

Enge, kurduğu simyo.de ve amaysim.au gibi şirketlerle borsaya açılma başarısı gösteren bir girişimci. Metzger ise farklı ülkelerde danışmanlık faaliyetlerini sürdüren bir fütürist ki Metzger'in daha önce Webrazzi etkinliklerine konuşmacı olarak katıldığını ve Mobile 2020 videosunu hatırlayanlar olacaktır.

4 ayda 4 yatırım

DLV'nin yatırım yaptığı ilk girişim listesinde müşteri hizmetleri girişimi Aircall.io, yazılım becerilerini geliştirmeye odaklı Enki.com, sosyal verimlilik platformu Pingpad.net ve satış takımlarının işini kolaylaştıran Voiq.com yer alıyor.

İlk fonda önemli isimler yer alıyor

Kurucularının tecrübeli isimler olması bir yana Digital Leaders Ventures fonuna katılan isimler arasında ise Reid Hoffmann (LinkedIn, Greylock Partners), Michael Arrington (Techcrunch, Crunch Fund), Mark Pincus (Zynga), Dave McClure (500 StartUps) ve Y Combinator gibi teknoloji dünyasının önemli isimleri yer alıyor.

Girişimcilerini sadece finansal açıdan değil, mentorluk açısından da destekleyecek olan Digital Leaders Ventures kurucuları, yatırım arayan girişimcilerin şu soruları yanıtlaması gerektiğini de hatırlatıyor;

  • Fikrim bu girişimciye uygun mu?
  • Ürünüm çalışıyor mu?
  • Ürüne gösterilen ilk talep nasıl?
  • Kurucular dışında girişime inanan, destek olan kimse var mı?
  • Uluslararası büyümeye uygun mu?
  • Güçlü bir ekibe sahip mi?
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.