Microsoft, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 3 yıl boyunca 1 milyar dolarlık destek sağlayacak

Microsoft, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 3 yıl boyunca 1 milyar dolarlık destek sağlayacak

Microsoft, bulut teknolojilerini yaygınlaştırmak için 1 milyar dolarlık yeni bir adım atıyor. Microsoft Philanthropies kontrolündeki projeyle şirketin bulut servisleri, kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar tarafından 3 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Microsoft Cloud Services çatısı altındaki Office 365, Azure, Dynamics CRM gibi ürünleri kapsayan yeni program, kâr amacı gütmeyen kuruluşların bulut servislerine geçişini kolaylaştırmayı hedefliyor. CEO Satya Nadella'nın yaptığı açıklamaya göre üniversite araştırma programlarına dair mevcut desteğin çapını da genişletilecek.

70 bin organizasyon, 300 yeni araştırma programı desteklenecek

Microsoft'un tahminlerine göre 3 yıl içinde 70 bin organizasyon bu destek programından faydalanacak. Daha önce bulut servisleriyle 600 araştırma programını destekleyen Microsoft, bu alanda da yüzde 50 artışla 900 programa ücretsiz destek sunacak.

microsoft-bulut

Microsoft, düşük maliyetli internet erişim teknolojileri ve topluluk eğitimi için de Afrika başta olmak çalışmalar yürütecek. Washington merkezli şirket 2017 yılının ortasına kadar 15 ülkede 20 proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.

193 ülke liderinin 2030'a kadar 17 sürdürülebilir büyüme hedefi konusunda fikir birliğine varması, Microsoft'un da bu alandaki yatırımlarını etkiliyor. Dünyanın en büyük teknoloji ve bulut bilişim şirketlerinden biri olarak bu değişimdeki payını artırmak istiyor. Diğer yandan 3 yıl sonra bu hizmetlerin ücretsiz olarak devam edip etmeyeceği ise bilinmezliğini koruyor.

Son olarak bizim de Webrazzi PRO erişimini .edu uzantılı e-postalar için ücretsiz hale getirdiğimizi hatırlatmadan geçmeyelim.

Görsel Kaynak: Shutterstock,

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.