Ankara'da geliştirilen Waplog, adından da anlayabileceğiniz üzere, WAP teknolojisini kullanan telefonları hedefleyen bir arkadaşlık uygulaması olarak 2010 yılının sonlarında yayına başladı.
WAP'ın yavaş yavaş piyasadan kaybolmasının ardından 2012 yılında Android ile büyük bir çıkış yakalayan uygulamanın şu an 30 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.
Türkiye'de 250 bini aylık olarak aktif, toplamda 750 bin kullanıcısı bulunan Waplog, bugüne kadar yatırım almadan yoluna devam etmiş. ODTÜ Teknokent bünyesinde yer alan girişim bunun dışında yine Ankara merkezli girişim hızlandırıcı Teknojump'a da dahil olmuş.
ABD, Suudi Arabistan, Brezilya ve Meksika'da Türkiye'den çok daha popüler olan Waplog; Almanya, Tayland, Mısır, İtalya ve Rusya'da da adından söz ettirmeyi başarıyor. Waplog dünya genelinde günlük 580 bin, aylık ise 3 milyon aktif kullanıcıya sahip.
Gelir modeli büyük oranda reklam üzerine kurulu
Şu an Android, iOS ve Windows Phone platformlarda (Waplog'a web'ten de erişmek mümkün) yayında olan girişimin en baştan beri tamamen düşük özellikli telefon modellerine odaklanmış olması başarısında önemli rol oynamış diyebiliriz. Bunun dışında gelir modelini çok büyük bir oranda reklam üzerine kuran uygulamada sürpriz ödemeler ve kullanıcıları rahatsız eden üyelik modelleri bulunmuyor.
İleride özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde büyümek isteyen Waplog'un rakipleri olarak Tinder, Badoo, Meetme, Skout, Zoosk ve Lovoo'yu sayabiliriz. Ankara merkezli bir girişim olan Waplog'un özellikle Android platformunda bu dünyaca ünlü isimlerle yarıştığını söylemek mümkün.
VLMedia'nın sahibi olduğu Waplog ile ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.