SuKolay: Kullanımı kolay, mobil su siparişi uygulaması

SuKolay: Kullanımı kolay, mobil su siparişi uygulaması

Akıllı telefonlarımızdan her türlü ürünü satın alıp taksi çağırabiliyor, kurye gönderip restoran/otel rezervasyonu yapabiliyoruz. Mobil penetrasyon ve mobil internet hızı gibi konulardaki başarısıyla dikkat çeken ülkemizde; son dönemin mobil uygulama dünyasındaki popüler konu başlıklarından biri de su siparişi.

Kullanıcılarının en hızlı ve pratik şekilde su siparişi verebilmelerini hedefleyen SuKolay, su siparişi alanında öne çıkan uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor. Şimdilik yalnızca İstanbul'da hizmet veren uygulamada kullanıcılar su siparişi verirken herhangi bir komisyon ya da ek bedel ödemiyor.

Basit bir SMS doğrulaması sonrası giriş yapılabilen SuKolay'da kullanıcılar; etraflarında açık olan bayileri görebiliyor, ürünlerin pH değerlerini kontrol edebiliyor, tek tuşla sipariş verebiliyor ve aktif durumda olan kampanyaları takip edebiliyor.

Bu noktada herhangi bir üyelik mekanizması bulunmayan ve kullanıcılarını yalnızca cep telefonu numaralarından ayırt eden SuKolay'ın güzel kurgulanmış bir kullanıcı karşılama senaryosu olduğunu da söyleyebiliriz.

sukolay-gorsel

1 ayda 1500 kullanıcı, 170 üye işyeri

Yaklaşık olarak 1 aydır yayında olan uygulama, şimdiden 1500'ün üzerinde kullanıcıya ve 170'den fazla üye işyerine ulaşmış. Kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre SuKolay hizmet ağının şu an İstanbul'un yüzde 40'ını kapsadığını söyleyebiliriz.

Girişimde operasyon ise şu şekilde işliyor. SuKolay saha ekibi su satışı yapan bayilerle teker teker anlaşıyor; anlaşma sonrası söz konusu bayilerin fiyat, ürün ve kampanya bilgileri kullanıcıların ekranına düşüyor. Kullanıcılar sipariş verdiklerinde de SuKolay ekibi bu siparişi otomatik olarak bayiye iletiyor ve kapıda ödeme yoluyla kullanıcı siparişine kavuşmuş oluyor.

Eren Erdem ve Mert Seçilmiş tarafından Aralık 2015'te hayata geçirilen SuKolay girişimi için yaklaşık olarak 10 ay çalışılmış. Bugüne kadar kendi özsermayesi ile yola devam eden SuKolay, kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre pazarın büyüklüğü ve hedeflenen yüksek büyüme hızından dolayı olası bir yatırıma uzak durmuyor.

İstanbul'da aylık 10 milyon damacana su siparişi veriliyor, girişimin hedefi 2,5 yıl içinde yüzde 15'lik pazar payına ulaşmak

Şu an için yalnızca İstanbul'da aylık 10 milyon su siparişi verildiğini söyleyen kurucu ortaklar, gelecekte İstanbul'un her noktasında hizmet vermeyi ve sonrasında da Ankara, İzmir ve Bursa'ya açılmayı planlıyor. Bir buçuk yıl içinde su tüketiminde yüzde 10 pazar payı hedefleyen girişimciler, iki buçuk yıl sonunda da Türkiye'nin 4 büyük şehrinde yüzde 15'lik pazar payıyla 12 milyon damacana siparişine ulaşmayı hedefliyor.

Mobil su siparişi pazarında hem bazı markaların kendileri için yayınladıkları uygulamalar hem SuKolay gibi platformlar hem de Yemek Sepeti gibi benzer alanlarda hizmet veren oyuncuların su siparişi konusundaki hamleleri dikkat çekici. Mobil su siparişi pazarı ve SuKolay (Android ve iOS uygulamaları) ile ilgili gelişmelerde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.