Xiaomi 2015'te 70 milyon telefon sattı, beklentilerin altında kaldı

Xiaomi 2015'te 70 milyon telefon sattı, beklentilerin altında kaldı

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 20 aydan sonra ilk kez açıkladığı resmi satış raporunda 2015 yılında ne kadar telefon sattığını resmen açıkladı. İlk olarak 2015 yılı hedefini 100 milyon olarak koyan ardından bunu 80 milyona düşüren şirket, ikinci tahmininde de başarılı olamadı.

2015 yılında 70 milyon adet telefon sattığını açıklayan şirket, 80 milyonluk hedefinin gerisinde kalarak üzerindeki baskıları arttırmış oldu. Buna rağmen 2014 yılında 61,12 milyon adet telefon satan şirket satışlarını geçtiğimiz yılara göre yüzde 15 arttırmış görünüyor. Buna rağmen analistler şirketin 45 milyar dolarlık değerlemesinin hakkını tam olarak veremediğini ve daha iyi performans göstermesi gerektiğini belirtmişler.

Bölgelere göre satış rakamlarını açıklamayacağını belirten şirketin Hindistan, Endonezya ve Brezilya gibi yükselen pazarlarda nasıl bir performans gösterdiği de bilinmiyor, bunların haricinde şirketin sadece Çin'de ne kadar telefon sattığı da açıklanmayan bir diğer bilgi. Xiaomi'nin 2015 yılı raporunu açıklamasının ardından analistler Huawei'nin şirketi gölgede bıraktığı konusunda hemfikir çünkü Huawei 2015 yılında 100 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıklamasının yanında 2015 üçüncü çeyreğinde Çin'de en çok akıllı telefon satışı yapan üretici konumunu da Xiaomi'den devralmıştı.

Xiaomi ise 2015 yılında pazar payı açısından Çin'de lider akıllı telefon üreticisi konumunda olduğunun altını çiziyor. Xiaomi'nin akıllı telefon satışlarının yükselmeye devam ettiği bir gerçek ama birçok analist şirketin satışlarında ''doygunluk'' seviyesine yaklaştığını savunuyor, bunun yanında şirketin rakipleri de satışlarını arttırıyor. Oluşan medya baskısı ve tartışılan yüksek değerleme ışığında şirketin 2016 yılında nasıl bir performans göstereceği merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.