Obama'dan sürücüsüz araç çalışmaları için 4 milyar dolarlık bütçe önerisi

Obama'dan sürücüsüz araç çalışmaları için 4 milyar dolarlık bütçe önerisi

ABD, özel sektördeki teknolojik gelişmelere en iyi uyum sağlayan kamu politikalarına sahip ülkelerin başında geliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın sürücüsüz otomobillere dönük yeni bütçe önerisi de bunun son göstergesi oldu.

Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx'un Detroit Autoshow'da yaptığı açıklamaya göre Obama yönetimi sürücüsüz araçların geliştirilmesi için 4 milyar dolarlık bir bütçe ayırmak istiyor.

Söz konusu 4 milyar dolarlık bütçe önerisi 10 yıllık bir süreci kapsıyor. Anthony Foxx'un açıklamasına göre sürücüsüz otomobil geliştirme programlarının hızlandırılması ve güvenlik öncelikli konular arasında geliyor.

Otomotiv teknolojilerinde yeni bir çağın başında olduğunu söyleyen Foxx, ölümlerin ve sera gazı salınımının azaltılması için muazzam bir potansiyelle karşı karşıya olduğumuzu ifade ediyor. Sürücüsüz araçların Amerika vatandaşlarının ulaşım/hareket kabiliyetini değiştirmek için önemli olduğuna da değiniyor.

Anthony Foxx, önümüzdeki aylarda atılacak adımların geleceği inşa edeceğine ve insanların güvenli seyahat etmesinin önüne açacağına inanıyor.

Hatırlarsanız Google'ın sürücüsüz aracının ilk sahibi görme engelli biri olmuştu ve Google konuya farklı bir yaklaşım getirmişti. Keza Google Eski CEO'su Eric Schmidt de sürücüsüz araçların teorik de olsa kaza potansiyelinin insanlı sürüşlere nazaran çok düşük olduğunu söylemiştii.

Obama'nın önerisi 2017 bütçesi dahilinde işleme geçirilebilecek. Sürücüsüz ve bağlantılı araçların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda geniş bir çerçeveyi kapsayacak.

Türkiye'deki hükümet politikaları da yarının teknolojik gelişmelerine gereken değer ve bütçeyi ayrılması en büyük temennilerimizden biri.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.