Jujufresh.com soğuk sıkım içecekleriyle Ankara'yı ele geçirmek istiyor

Jujufresh.com soğuk sıkım içecekleriyle Ankara'yı ele geçirmek istiyor

Meyve ve sebzelerin soğuk sıkım adı verilen görece yeni bir teknikle sıkılmasıyla hazırlanan detoks içeceklerin (jujular) tüketimi dünya çapında bir süredir yaygınlaşan sağlıklı bir trend. Türkiye'de henüz niş durumda olan bu pazarı hedefleyen girişimlerin sayısı artmaya başlıyor. Ankara'da kurulan Juju Fresh, detoks içeceklerle başkenti ele geçirmek isteyen bir girişim.

Işık Yargıcı, Alper Tunca ve İpek Gülen Girgin tarafından kurulan ve geçtiğimiz Mart ayında faaliyete başlayan Juju Fresh, yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ardından kurulmuş. Işık'ın ABD'de detoks içeceklerle tanışmasıyla filizlenen fikri hayata geçirmek için Bakü'de görev yapan mühendis arkadaşı Alper'den yardım istemesiyle başlayan girişimcilik yolculuğu, ilk mağazalarının esnafların ağırlıkta olduğu bir sokakta açılmasına kadar uzanıyor.

Juju Fresh, juju pazarıyla birlikte kendi markasını oluşturmak isteyen bir girişim ve bunun için online ve offline satış kanallarını birlikte kullanıyor. Jujufresh.com üzerinden detoks içeceklerin e-ticaretini yapan girişim, kendi üretimi olan bu ürünleri tekil ya da üç farklı cleanse paketi halinde satıyor.

jujufresh2

Juju Fresh tüm soğuk sıkım içecekler gibi, tüketicisine pratik bir yolla doğal ve sağlıklı besin sağlıyor ancak ancak üretim tekniği ve katkı maddesi içermemesi nedeniyle raf ömrünün kısa olması gibi faktörler içeceklerin maliyetini yukarı çekiyor. Bunun 'doğal' bir sonucu olarak Juju Fresh, öncelikle orta ve üst gelir seviyesindeki Ankaralılar'ı hedefliyor. Bugün bireysel müşterilerle tanışan Juju Fresh, kısa sürede abonelik sistemini devreye almayı ve böylelikle sürekli gelir yaratmayı planlıyor. Bu, müşterilerin her seferinde siteye gidip sipariş vermeden, detoks alışkanlıklarının belirli bir düzene oturmasına da yardımcı olabilir. Juju Fresh yakın zamanda spor salonları, cafe'lerle anlaşarak dağıtım ağını genişletmek de istiyor.

Juju Fresh'ten aldığımız bilgiye göre girişim 2015'in son iki çeyreğinde yüzde 25 büyüme hedefini gerçekleştirmiş. Satış rakamlarını henüz paylaşmayan girişimin tüm satışlarının yüzde 30'u e-ticaret kanalından gerçekleşmiş. Juju Fresh satışlarının yüzde 40'ının ise telefon üzerinden gerçekleştiğini söylüyor. Bu e-ticaret kanalının büyümesi için ciddi bir potansiyel olduğunu da gösteriyor.

Her ne kadar rakip oldukları düşünülse de ilk örneklerinden birini İstanbul merkezli Juico'nun oluşturduğu soğuk sıkım detoks içecekler henüz yeni yeni oluşan bir pazar. Juju Fresh'in öncelikli hedefi Ankara'yı ele geçirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.