Tesla Model S ve X, Summon güncellemesiyle artık otomatik olarak park edebiliyor

Tesla Model S ve X, Summon güncellemesiyle artık otomatik olarak park edebiliyor

Geçtiğimiz aylarda otomatik pilot güncellemesini yayınlayan Tesla, bu sayede aracın yolda otomatik olarak hareket edebilmesini sağlamıştı. Şirket şimdide ''Summon'' adını verdiğini yazılım güncelemesini yayınlayarak, Model S ve X'in sürücüsüz olarak kendini park etmesine olanak sağlıyor.

Tesla Model S ve Model X'ler için yayınlanan yeni yazılım güncellemesi ''7.1'' ile otomatik pilot kategorisine yeni ve önemli bir özellik ekledi. Otomobilinizin içinde olmanıza gerek olmadan uzaktan kumanda vasıtasıyla tek tuşla aracınızın kendini otomatik olarak park etmesini sağlayabiliyorsunuz. Eğer garaj kapınızın açma kapama ayarlarını Tesla'nın yazılım ayarları üzerinde ayarladıysanız otomobiliniz garaj kapısını da kendisi otomatik olarak açıp, kapatabiliyor.

Henüz beta aşamasında olan ''Summon'' özelliğini şerit olmayan büyük yollarda kullanmak şu an için mümkün değil. Kullanmak istediğinizde ise araç hızını otomatik olarak saatte 3 kilometreye düşürüyor. Tesla'nın bu özelliği daha geliştirerek aracın kendini park etmesi, şarj ünitesini algılayıp kendini otomatik şarj etmesi gibi özellikler ekleyeceği belirtiliyor. Aşağıda bir Tesla kullanıcının Summon özelliğini kullanırken çektiği videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.