Aerodrome, dünyanın ilk ticari drone havalimanını açmaya hazırlanıyor

Aerodrome, dünyanın ilk ticari drone havalimanını açmaya hazırlanıyor

Kişisel insansız hava araçları yani drone'lar için yasal uçuş izni artık tüm ülkelere yayılıyor. Bu durumu fırsat bilen ABD'li bir girişimci ise insansız hava araçları için dünyanın ilk ticari havalimanını yani 'droneport'unu açmaya hazırlanıyor. (Daha önce de Ruanda bir droneport projesiyle gündeme gelmişti.)

CES tüketici elektroniği fuarında tanıtımı yapılan drone-limanı, Aerodrome adlı şirketin geliştirmekte olduğu bir proje. Nevada merkezli şirket, bu projeyi aynı zamanda drone uçuşları için bir eğitim alanı olarak da konumlandırmaya hazırlanıyor.

Aerodrome Başkanı Jonathan Daniels, FAA'e yaptıkları havalimanı başvurusuyla işin yasal tarafını çözmeye çalıştıklarını paylaşıyor ve dünyanın ilk ticari drone-limanınu yapacaklarının da altını çiziyor.

Amerika'nın farklı şehirlerinde eğitimler veren Aerodrome, müşterilerinin bireysel drone pilotlarından kamu kuruluşlarına kadar çeşitlendiğini söylüyor.Drone-limanının tamamının 3 yılda bitirilmesi planlanıyor ve şu anda 5 dönümlük arazide çalışmalar başlamış durumda.

Drone uçuşlarının çok uzun süreli olmayacağı düşünülürse, bina çatılarının bile drone-limanı veya acil iniş alanı olarak kullanılabileceği aklıma geliyor. Yani arsa kullanımı korusunda karşımızda yeni bir fırsat daha var ama bunun şimdilik sadece ABD'de karlı bir iş olacağaını da eklemek gerek. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.