Vine'ın kurucusundan mobil mesajlaşma servisi: Peach

Vine'ın kurucusundan mobil mesajlaşma servisi: Peach

Onlarca farklı örneğe rağmen yüz milyonlara ulaşan kullanıcı sayısının hızla arttığı mesajlaşma uygulamalarının 2016'da da rağbette olacağını söylemek yanlış olmaz. Vine servisinin kurucusu Dom Hofmann buna inanıyor ki bu alana Peach uygulamasıyla giriş yaptı.

Peach bir mobil mesajlaşma uygulaması ancak onun diğerlerinden farklılaştığı alan aynı Twitter'da olduğu gibi kendinize ait bir duvarınızın olması ve buraya yine Twitter da olduğu gibi dilediğiniz zaman mesajlar yazabilmeniz. Arkadaş listenizde olan kullanıcılar da ana sayfalarında sizin profilinizi görüyorlar ve tıkladıklarında sizin yazdığınız mesajları kronolojik olarak görüyorlar.

Dom Hofmann ve ekibi diğer mesajlaşma uygulamalarından ayrılmak ve kendi farklarını ortaya koymak için de ''sihirli sözcükler'' adını verdikleri bir özellik geliştirmişler. Mesaj yazma bölümüne ''GIF'' yazarsanız ''Mevcut GIF'ler arasında'' ara butonu çıkıyor ve buna tıkladığınız zaman servisin içerisinde yer alan GIF'ler arasında istediğiniz bir kelimede arama yapabiliyorsunuz. Yani ''GIF'' yazdıktan sonra ''Gülme'' yazarsanız servis size ''Gülme'' ile alakalı çeşitli GIF'ler gösteriyor ve bunlardan bir tanesini hızlıca seçip mesaj olarak duvarınıza gönderebiliyorsunuz.

peach-4

Uygulama üzerinde bulunan sihirli sözcükler şu an için ''gif, here, goodmorning, goodnight, battery, weather, move, meetings, safari, dice, time, date, movie, tv, and game'' den oluşuyor. Ekip bunları daha da arttırmak için üzerinde çalıştıklarını belirtmiş. Yaptığınız paylaşımlar diğer kullanıcılar tarafından da beğeni alabiliyor, bunun için mesajlarınızın altında bir kalp ikonu bulunuyor. Bütün sosyal ağlarda olduğu gibi Peach'te de bir kullanıcı adınız bulunuyor, arkadaşlarınız sizi kullanıcı adınız ile bularak arkadaş ekleme talebi gönderiyorlar. Eğer bu arkadaşlık isteğini kabul ederseniz karşılıklı olarak yaptığınız paylaşımları görebiliyorsunuz.

Şu an için yalnızca iOS platformunda bulunan Peach, Product Hunt'ta da popüler uygulamalar arasında yerini almış. Product Hunt ekibi tarafından hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilir, uygulamayı da buradan indirerek deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.