Half-Life serisinin senaristinden devam oyunu ve Valve'a ilişkin açıklama geldi

Half-Life serisinin senaristinden devam oyunu ve Valve'a ilişkin açıklama geldi

Kült video oyunları listenin başlarında gelen ve küresel olarak büyük bir hayran kitlesine sahip Half-Life serisi ile ilgili yıllardır merak edilen soru devam oyunun gelip gelmeyeceği yönündeydi. Oyunun geliştiricisi Valve bugüne kadar devam oyununu ne yalanladı ne de doğruladı, serinin senaristi Marc Laidlaw e-mail üzerinden bir açıklama yaptı.

Serinin hayranları tarafından Half-Life 3'ün çıkıp çıkmayacağıyla ve şirketin neden olumlu veya olumsuz bir açıklama yapmadığıyla ilgili yüzlerce mail aldığını söyleyen Marc Laidlaw, Valve'den yakın zamanda emekli olduğunu duyurarak efsane oyunun geleceğine bir belirsizlik daha ekledi. Artık bir Valve çalışanı olmadığı için şirketin projeleri üzerinde konuşamayacağını belirten Laidlaw, Half-Life projesinden tamamen çekildiği için Half-Life 3 ile ilgili olarak da görüş açıklamayacağını belirtmiş.

Valve'ye 1997 yılında katılan Marc Laidlaw, 18 yıllık kariyerini daha çok kişisel sebeplerden dolayını noktaladığını da belirtmiş. Emeklilik zamanının çoğunu hikayeler yazarak geçirdiğini açıklamasına ekleyen Laidlaw, bunlardan bir tanesinin oyuna dönüşüp dönüşmeyeceğiyle ilgili de net bir açıklama yapmamış. Görünen o ki Valve, Half-Life 3 hakkındaki gizemli perdeyi tutmaya devam edecek. Serinin hayranları ise oyunun peşine kolay kolay bırakmayacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.