Microsoft kendi SIM kartı ve mobil sanal ağı üzerinde çalışıyor

Microsoft kendi SIM kartı ve mobil sanal ağı üzerinde çalışıyor

windows-phone-microsoft-sim-kartMicrosoft, Windows 10 cihazlarını LTE bandında kendi mobil sanal ağı üzerinden internete bağlamak için özel bir proje üzerinde çalışıyor. Sona yaklaştığı tahmin edilen projeyle Microsoft kendi SIM kartını ve mobil sanal ağını kurmuş olacak.

Windows Store üzerinde daha önce kendi geliştirdiği hücresel veri uygulamasını yayınlayan şirket bu uygulama üzerinde yaptığı testlere devam ediyor. Microsoft'un geliştirdiği SIM kartları kullanan kullanıcılar, herhangi bir operatöre kontrat ile bağlı kalmadan Microsoft'un mobil sanal ağı üzerinden internete girebilecek. Microsoft ise bunun için mobil operatörlerle işbirliği görüşmelerine başladı.

Windows 10 tabanlı cihazlar üzerinde çalışan Microsoft hücresel veri uygulamasını kullanabilmek için ise Microsoft SIM karta sahip olmak gerekiyor. Şirketin planları arasında Windows mağazalarında bu SIM kartları satmak ve yine mağazalar aracılığıyla kullanıcılara internet paketleri sunmak yer alıyor. Kullanıcılarda ödemeyi yine aynı kanallar üzerinden Microsoft'a yapacaklar. Proje hakkında şimdilik daha fazla detay bulunmuyor, Microsoft'un kendi SIM kartını ve mobil sanal ağını ilk başta sınırlı ülkelerde kullanıma açacağını tahmin etmek ise zor değil.

Görsel Kaynak: Tanjala Gica / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.