Cyanogen, 'Hey Cortana' diyecek

Android'i kendine has biçimde yorumlayan Cyanogen, yeni sürümünde Microsoft'un akıllı asistanı Cortana ile güçleniyor. Bu yenilik hem klasik Android sürümleri hem de Microsoft açısından önemli bir gelişme.

Cyanogen'in resmi blogunda yaptığı açıklamaya göre 12.1.1 güncellemesiyle Cortana, Cyanogen üzerinde kullanılabilecek. Üstelik Cortana'nın daha önce yayınlanan test sürümünde kullanılamayan 'Hey Cortana' seslenişine de yanıt verecek.

Biraz geç de olsa yeni sürümünü yayınlayan Cyanogen, bu güncellemenin sadece ABD'deki OnePlus One kullanıcıları için geçerli olduğunu ekliyor. Nisan 2015'te Cyanogen'i stratejik partner olarak desteklemeye başlayan Microsoft, Cortana yeniliğiyle Cyanogen'i özel bir yerde tuttuğunu da göstermiş oluyor.

cortana_cyanogen

Bu haliyle Siri'ye karşı bir adım daha atan Microsoft, Cyanogen'e sunduğu imtiyazla da Google'a üstü kapalı bir mesaj göndermiş de oluyor. Bildiğiniz gibi Cortana da akıllı sesli asistan olarak hayatımıza girdi ve günlük işlerde öneriler yapıyor ve soruları yanıtlayabiliyor.

Diğer yandan Cyanogen CEO'su Kirk McMaster, Siri'nin aksine Spotify gibi 3. parti mobil uygulamalarla iletişim kurabileceklerini ifade ediyor. Bu özelliğin ne zaman kullanılacağı ve Cyanogen'e özel olup olmayacağı meçhul ama Cyanogen bu adımla Siri'ye karşı bir gol atacağa da benziyor.

Cortana'yı iOS için de yayınlamayı planlayan Microsoft, yıl sonu rakamlarında Cortana‘ya toplam 2,5 milyar soru sorulduğunu da açıklamıştı. Kendi mobil tarayıcısını geliştireceği bilinen Cyanogen ise operatör destekli ilk akıllı telefonu da İspanya'da satışa sunmuş ve yerinde saydığını göstermişti.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.