Steve Jobs ile 6 yıl geçiren Glenn Reid, 'Apple yaklaşımıyla' akıllı çamaşır makinesi geliştiriyor

Steve Jobs ile 6 yıl geçiren Glenn Reid, 'Apple yaklaşımıyla' akıllı çamaşır makinesi geliştiriyor

Günümüzde çift yönlü bir teknolojik ilerlemeye şahit olyoruz. Bir yanda mevcut ve gelecek sorunlara çözüm aranırken diğer yanda eski çözümleri yıkıcı şekilde değiştirmenin yolları aranıyor. Bu ikinci yolda ilerleyenlerden ve çamaşır makinelerine kafayı takan Glenn Reid.

Glenn Reid, 1 yılı Next'te 5 yılı da Apple'da olmak üzere 6 yıl Steve Jobs'la çalışmış bir isim. Şimdilerde çamaşır yıkama işini baştan şekillendirmek, diğer bir değişle Tesla'nın otomobiller için yaptığını çamaşır yıkama makineleri için yapmak istiyor.

iPhoto ve iMovie'nin ilk sürümlerini geliştiren Reid, çamaşır yıkama makinelerin karmaşık olduğunu söylüyor ve Steve Jobs'ın aynı fikirde olduğunu ekliyor. CES 2016 tüketici elektroniği fuarında tanıttığı Marathon Laundry ile de bu işe Apple/Silikon Vadisi yaklaşımıyla eğildiğini gösteriyor.

akilli-camarsir-makinesi

Yapay zeka temelli öğrenen yazılım

Reid, Marathon Laundry adlı şirketiyle internet bağlantılı bir çamaşır yıkama ve kurutma makinesi geliştiriyor. Hali hazırda geliştirilme süreci devam eden makine, yıkama alışkanlıklarınızı öğreniyor ve size yıkama önerilerinde bulunabiliyor.

akilli-camasir-makinesiGelişmiş elektronik devre ve sensör sistemi bu konuda ulaşılabilecek sınırları zorluyor. Zira sensörler arasında bir kamera bile yer alıyor.

Tesla'nın kendi araçlarındaki sürüş bilgilerini toplaması gibi veriye odaklamanın önemine değinen Reid, çamaşırların yüzde 90'a uygun bir su sıcaklığı bulmayı hedefliyor. Marathon, elbette enerji verimliliğini de ön planda tutuyor. Çamaşırlarınızı gece en iyi vakitte yıkama görevini üstleniyor. Cep telefonunuzu çamaşır makinesinde yıkama riskini ortadan kaldırdığını da iddia ediyor.

Avrupa'da bu işi yapan ama kötü/berbat aletler olduğunu söyleyen Reid, Apple'da bir işi iyi yapmamız gerektiğini anlatan 'kötü iş çıkarma" diye tutulan bir sözleri olduğunu hatırlatıyor.

Şu anda 1.199 dolar fiyat etiketiyle ön siparişe açık olan Marathon çamaşır makinesi, eğer bir aksilik olmazsa 2016 yılı ortasında ilk müşterilerine ulaşacak. Ön siparişi verenler için heyecan verici bir bekleyiş olsa gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.