Intel, olası çarpmalara karşı önlem alabilen drone'ların üreticisi Ascending Technologies'i satın aldı

Intel, olası çarpmalara karşı önlem alabilen drone'ların üreticisi Ascending Technologies'i satın aldı

Intel, Almanya merkezli drone ve otomatik pilot geliştiricisi Ascending Technologies'i satın aldı. Intel'in RealSense teknolojisini kullanan dronelarla ilgili bir demo sunumunu, geçtiğimiz yıl düzenlenen CES 2015 fuarında Intel CEO'su Brian Krzanich yapmıştı.

Ascending Technologies'in geliştirdiği dronelar üzerlerinde yer alan sensörler sayesinde etraftaki hareketleri ve cisimleri algılayarak oluşabilecek herhangi bir kazaya karşı uyarıda bulunuyor. Şirketin ürettiği ve AscTec Firefly ismi verilen drone havadaki diğer droneları tespit ederek drone kazalarına karşı otomatik önlem alıyor ya da iniş yapacağı, uçuş yapacağı bölgedeki insan ve diğer başlıca canlıları analiz ederek çarpışmalara karşı kendini otomatik olarak frenliyor.

İnsansız hava araçlarının gelecekte bilgisayar işlemleri için en önemli platformlardan biri olacağına inandıkları için bu satın almayı yaptığını açıklayan Intel, doğal afetlerin ve felaketlerin yaşandığı bölgelere ulaşımda insansız hava araçlarının çok önemli bir rol üstleneceklerini de belirtmiş. Doğal afetlerdeki kullanımının yanında diğer birçok sektör için insansız hava araçlarının kullanılabileceğini belirten Intel'in New Technology Group başkanı Josh Walden, şirket olarak şimdiden bu alanda kendilerini konumlandırdıklarını aktarmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.