Fotoğrafçılar için pazar yeri Foto Proje, 79 ilde 373 fotoğraf stüdyosuna ulaştı

Fotoğrafçılar için pazar yeri Foto Proje, 79 ilde 373 fotoğraf stüdyosuna ulaştı

Türkiye ve KKTC'deki profesyonel fotoğrafçılar ve fotoğraf stüdyolarını tek bir noktadan erişebilir hale getirmek amacıyla geçtiğimiz Temmuz ayında faaliyete başlayan Foto Proje, bu hedefine yaklaşıyor. 2015 yılında toplam 79 şehirde, 373 fotoğraf stüdyosu ve 246 fotoğraf sanatçısına ulaştığını söyleyen Foto Proje, bu yıl yayınlamayı planladığı mobil uygulamalarıyla bin stüdyoyu platformuna dahil etmeyi planlıyor.

Foto Proje, profesyonel fotoğraf çekimine ihtiyacı olan birey ve kurumların; ihtiyaç duyduğu konsept ve bulunduğu konuma göre fotoğraf stüdyosu ya da fotoğrafçı aramasını ve bulduğu sonuçlar arasından örnek çekimlere göre değerlendirme yapmasını sağlıyor. Kullanıcılar seçtikleri fotoğraf stüdyosunun profilinde, iletişim bilgilerini görebiliyor ya da Foto Proje üzerinden bu stüdyolarla iletişim kurabiliyor.

Foto Proje'de başta düğün, nişan, çocuk olmak üzere aralarında ürün, emlak, spor ve doğanın olduğu 50 farklı kategoride arama yapılabiliyor. Foto Proje'deki her stüdyo 50 farklı fotoğraf kategorisinde 15'er fotoğraftan oluşan sınırsız albüm oluşturabiliyor. Bu sayede, şehirdeki fotoğrafçıları tek tek dolaşıp, karar vermektense Foto Proje, seçenekleriniz hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor.

foto proje

Foto Proje aynı zamanda profesyonel fotoğrafçılar için bir pazar yeri olarak da işlev görmek istiyor. Her bir fotoğrafçı profiline albümlerini ekleyip, Foto Proje üzerinden belirli bir fiyatla satışa çıkarabiliyor. Katman, fotoğrafçılar kadar eserlerinin daha görünür hale gelmesini sağlayabilecek nitelikte ancak özellik henüz çalışmıyor.

Turizm seyahat şirketi Akmis Grup altında faaliyet gösteren Foto Proje, Akmis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Karaalp, Başkan Yardımcısı Ümit Karaalp ve Melih Sular tarafından kurulmuş. Öncelikle Türkiye ve KKTC'deki tüm fotoğraf stüdyolarını tek çatı altında toplamayı amaçlayan ekip, Türkiye'de bulunan 21 farklı fotoğraf odası başkanı ile koordine halde çalıştığını belirtiyor. Foto Proje, bünyesindeki fotoğrafçılar arasında bir komünite oluşturmak istiyor. Bunun ilk adımını Türkiye ve KKTC'deki fotoğrafçıları arasında 'En İyiler Fotoğraf Yarışması" düzenleyerek atıyor.

Ağırlığı fotoğraf çekimi yapan profesyoneller tarafına vermiş olsa da Foto Proje için belirleyici olanın çekim hizmetini almak isteyen müşterilerin olacağı aşikar. Bunun içinse Foto Proje'nin öncelikle günümüz standartlarına uygun bir şekilde başta tasarım ve kullanıcı arayüzü olmak üzere önemli yeniliklere gitmesi gerekiyor. Kendisini fotoğraf stüdyoları için Yemek Sepeti olarak tanımlayan girişimin elinde aslında internetin en fazla etkileşim alan içeriklerinden biri olan fotoğraflar var. Bünyesindeki stüdyo ve fotoğrafçılararça ait fotoğrafları daha fazla öne çıkaracak özellikler, kullanıcı etkileşimini arttırmanın yanında Foto Proje'nin daha fazla tanınmasına yardımcı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.