Audi araç kiralama girişimi Silvercar'a 28 milyon dolar yatırım yaptı

Audi araç kiralama girişimi Silvercar'a 28 milyon dolar yatırım yaptı

Alman otomobil üreticisi Audi, havalimanlarında araç kiralama deneyimini değiştirmeye soyunan girişim Silvercar'a tam 28 milyon dolar yatırım yaptı. 

Audi'den Seri C yatırımını alan Silvercar, daha önce girişimindeki tüm araç filosunu Audi marka otomobillerden oluşturuyordu. Audi ile tanışıklığı da buradan gelen girişimin önceki turlardaki yatırımcıları ise Austin Ventures ve Facebook kurucu ortaklarından Eduardo Saverin'di. Austin Ventures ve Eduardo Saverin'in tekrar dahil olduğu 28 milyon dolarlık bu son turla birlikte toplam yatırım miktarı ise 60 milyon doları aştı.

Silvercar'ın getirdiği en büyük yenilik, tüm araç kiralama deneyimini mobil ortama taşıyor olması. Kullanıcılar Silvercar'ın mobil uygulaması üstünden rezervasyonlarını gerçekleştiriyor, ardından araçlarının başına giderek QR kod aracılığıyla aracı otomatik açarak teslim alıyor. Bu sırada hiçbir imza süreci ya da şirketin insan gücüne ihtiyaç duyacağı işlem olmuyor. Araçla işi biten kullanıcılar aracı gelip geri bırakıyor ve faturaları e-posta yoluyla anında kullanıcılara iletiliyor.

Silvercar şimdilik New York, Orlando ve Florida'daki havalimanlarında kullanılabiliyor. Bununla birlikte CES 2016 öncesi Las Vegas'da da faaliyet başlayan şirket, 2015 yılında 3 kat büyümeyi başarmış. Aldığı yatırımla birlikte şimdi farklı havalimanlarında da yer almayı hedefleyecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.