Elon Musk: SpaceX yeniden kullanılabilir rokette önemli bir kilometre taşını tamamladı

Elon Musk: SpaceX yeniden kullanılabilir rokette önemli bir kilometre taşını tamamladı

2015 yılına damga vuran seri girişimcilerden bir tanesi olan Elon Musk, Twitter üzerinden bu sefer bir diğer şirketi SpaceX ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı.

SpaceX bilindiği gibi uzaya gönderilen ve kullanılabilir olarak geri dönüş yapması planlanan Falcon 9 isimli bir roket üzerinde çalışıyor. Roketin bu görev esnasında dünyaya geri döndüğünde sorunsuz iniş yapabilmesi ve ardından kullanıma tekrar hazır olması asıl hedefin en önemli noktasını oluşturuyor. Elon Musk'ın Twitter'da aktardığına göre Falcon 9 dünyaya döndükten sonra uzmanlar tarafından incelenmiş ve üzerinde herhangi bir hasar görülmemiş. Bu da demek oluyor ki SpaceX en önemli kilometre taşlarından birini geride bıraktı.

Jeff Bezos öncülüğündeki Blue Origin, Falcon 9'dan birkaç hafta uzaya gittikten sonra dünyaya sorunsuz bir iniş yapmıştı. Ardından da Falcon 9 aynı görevi başarıyla tamamlamıştı. Roketler şu aşamada beklenildiği gibi hasarsız iniş yapıp tekrar ateşlenmeye hazırlar. Bir sonraki aşamada uzaya uydu bırakmak gibi görevleri olacak olan 'roketlerin savaşında' bizleri nelerin beklediğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.