Uber, CES 2016'da yolculara kablosuz internet sağlayacak

Uber, CES 2016'da yolculara kablosuz internet sağlayacak

Önümüzdeki günlerde Las Vegas'da başlayacak olan CES 2016 fuarı, dünyanın dört bir yanından teknoloji meraklılarının, teknoloji yazarlarını ve tabii ki binlerce markaya ev sahipliği yapacak.

CES 2016 fuarı boyunca Las Vegas'da pek çok fuar alanı ve konferans salonu bulunuyor, farklı otellerde farklı markalar etkinliklerini sürdürüyor. Hal böyle olunca katılımcılar da ulaşıma oldukça çok ihtiyaç duyuyor ve Uber, bu noktada uzayan taksi kuyrukları ya da çileli olabilecek toplu taşımaya güçlü bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

Bu durumu fark eden Uber de, araçlara kablosuz internet sağlayabilen bir donanım üreten Vinli ve mobil operatör T-Mobile ile yaptığı anlaşmayla birlikte CES 2016 boyunca araçlarını birer kablosuz ağa çevirecek. Böylece yolcular da Uber yolculukları boyunca ücretsiz olarak kablosuz internet hizmetlerinden yararlanabilecek.

Şimdilik sadece Las Vegas'da ve kısıtlı bir zamanda, UberX, UberXL ve Uber Select ile gerçekleştirilen yolculuklarda kullanabilecek hizmetin bir deneme olduğu da aşikar. Yakın gelecekte ise Uber araç içi kablosuz interneti ABD genelinde yaygınlaştırarak ve ekstra ücretlendirerek bir hizmet kalemi haline getirebilir mi? Onu da bize zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.